« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургаските хора с увреждания към своите съграждани: Желаем ви много любов!

"Желаем ви много любов!". Това послание отправиха участниците в концерта в Младежки културен център по повод 3 декември-  Международния ден на хората с увреждания. Той се организира за десета поредна година и в него в ролята на актьори влязоха представители на Дружеството за диабетици и инвалиди "Зора-2000", Дневен център за възрастни хора с увреждания, Районната организация на глухите, Защитено жилище за лица с психически разстройства, Център за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания, Сдружение "Социален център Бургас", Защитено жилище за хора с умствена изостаналост, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания,  Защитено жилище за лица с психични разстройства,  Сдружение "Лъч надежда", Защитено жилище за хора с умствена изостаналост и др. Участниците представиха коледни песни, театрални етюди, стихове и танци под аплодисментите на публиката. "Желая ви да бъдете все така позитивни и да развивате таланта си. Поздравявам ви с празника и ви желая да съхраните вдъхновението си и обичта си към околните. Нека предстоящите празници бъдат щастливи за вас", поздрави участниците кметът на Община Бургас Димитър Николов. Той благодари на социалните работници за грижата им и допълни, че хората с увреждания се нуждаят от нашето уважение. Участниците в концерта бяха поздравени и от заместник-кмета д-р Лорис Мануелян, както и от Мая Казанджиева - директор "Здравеопазване и социални дейности" в Община Бургас. 1992 г. е годината в която Генералната асамблея на ООН обявява 3-ти декември за Международен ден на хората с увреждания. Посланията на този ден са различни, защото и политиките по отношение на хората с увреждания имат много лица. Важен е самият човек с неговата индивидуалност и лично достойнство.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината реставрира 130-годишния храм „Св. Троица" в с. Извор

  • 22 Ян 2021
  • 434
130-годишният храм "Св. Троица" в с. Извор ще бъде изцяло реставриран. През миналата година Община Бургас осигури 30 000 лв., с които бе изграден нов покрив, обновена бе и камбанарията.

От понеделник спират движението по ул. „Петко Задгорски“

  • 22 Ян 2021
  • 306
Улица "Петко Задгорски" е главна пътна артерия на бургаския жилищен комплекс "Изгрев". Не е ремонтирана сериозно от много години. Община Бургас и ВиК съгласуваха графиците си и нейното обновяване вече започна.

Започна изграждането на северния обходен път на Бургас

  • 21 Ян 2021
  • 373
Започна строителството на северния обходен път на Бургас. С изграждането на трасето, с дължина 4,7 км, транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на града.

Разрешават проблема с водната криза в Димчево

  • 21 Ян 2021
  • 361
Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблема с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево.

Кметът предлага да се разширят възможностите на общинските програми за отпускане на стипендии

  • 21 Ян 2021
  • 363
Нови правила за насърчаване и подкрепа на бургаските ученици и студенти с изявени постижения в областта на науката, изкуството или спорта, предлага кметът Димитър Николов. Целта на промените е да се разширят възможностите на програмата.