« септември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас с приз за принос в дигитализирането на културно- историческото наследство

Община Бургас бе отличена за принос в дигитализирането на културно- историческото наследство и въвеждане на онлайн практики в дейността на местната власт. Призът бе връчен на зам.-кметът по култура, туризъм и спорт в Община Бургас Диана Саватева в рамките на Международен форум „Културата и бизнесът- заедно в дигиталния свят“В експозето си тя представи резултатите на бургаската администрация в тази приоритетна област. „Близо 7000 са дигитализираните единици от Регионален музей Бургас, който спечели няколко проекта в тази сфера. Дигитализиран е целият периодичен печат до 1944 г., богатия архив от пощенски картички на Регионална библиотека „Пейо Яворов“, както и част от книжния фонд, в момента се дигитализира колекцията от плакати. Община Бургас разполага с няколко модерни платформи, които предоставят информация онлайн, голяма част от нея в реално време. SmartBurgas събира данни от различните интелигентни устройства и системи. Интегрираният портал за наблюдение помага на хората като внася прозрачност, улеснява контрола и оказва положително влияние върху организацията на услугите и значително подобрява качеството на живот. Подчертан напредък през последната година има платформата GoToBurgas, чиято цел е да предоставя точна и бърза информация за целия поток от разнообразни събития с сферата на културата, туристическите атракции и спорта. В процес на финализиране е иновативна система, която ще бъде интегрирана в GoToBurgas и ще осигурява експресен и максимално облекчен достъп до информация, свързана с предстоящи събития, както и за условията, при които общински бази се предоставят за ползване от външни организатори“, обясни зам.-кметът Диана Саватева. При получаването на престижното отличие Саватева подчерта, че Бургас е сред общините, които най-бързо реагираха на необичайната обстановка, предизвикана от пандемията с прилагането на лайф стрийминг, както и със създаването на дигитален архив на актуално културно съдържание, а също и с оптималното използване на социалните мрежи като комуникационен канал.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Икономическия форум „Doing Business with Germany“ започва в Бургас

  • 21 Сеп 2021
  • 174
Германо – Българската индустриално - търговска камара и Община Бургас организират икономически форум в Бургас. Той ще се проведе на 27.09.2021 г., понеделник, в Конгресния център, при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Бургас отбелязва Деня на Независимостта

  • 21 Сеп 2021
  • 194
Бургас ще чества утре 113-та годишнина от едно от най-значимите събития в новата история на страната – обявяването на Независима България.

Да почистим Морската градина от фасове!

  • 21 Сеп 2021
  • 131
Тази неделя, 26-ти септември, доброволци и желаещи да почистят Морската градина в Бургас от фасове и други отпадъци, ще се съберат за съвместна акция.

Ревю на традиционни носии в Етнографския музей

  • 20 Сеп 2021
  • 200
По случай 22 септември, Деня на българската независимост, от 12:00 часа Етнографския музей ще зарадва бургазлии с ревю на традиционни носии.

Раздадоха наградите "Еми" за тази година

  • 20 Сеп 2021
  • 193
Седемдесет и третото издание на наградите "Еми", еквивалент на наградите "Оскар" в телевизионната продукция, започна тази нощ в Лос Анджелис с израз на почит към рапъра Биз Марки, починал през лятото на 57 години.Тазгодишното шоу прилича много повече на обичайната церемония, отколкото миналогодишното, което протече без публика и бе наречено "Пандеми”. Въпреки това беше в доста по-ограничен мащаб.