« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Ваньо Вълчев е носител на наградата „Златен пегас“ за цялостно творчество

Кметът Димитър Николов връчи на емблематичния Ваньо Вълчев наградата "Златен пегас" - за цялостно творчество и принос в развитието на бургаската и национална култура. Тя се присъжда веднъж на две години. За писателската си работа през 2016-та Ваньо Вълчев заслужи още една от бургаските литературни награди - плакет "Петко Росен" за романа "Бягство към Византия". Другите двама отличени автори са Лилия Христова  - плакет "Христо Фотев" за поезия, с който е отличена стихосбирката й "Ориса ме Алиса", както и Живка Иванова - плакет "Пегас" за сборника й с разкази "Плетачката". Номинациите за най-доброто в бургаската литература през годината направиха литературните критици доц. д-р Елка Димитрова-Уилис и доц. д-р Пламен Антов. Те също присъстваха на церемонията за връчване на наградите, наред със зам.-кмета Йорданка Ананиева, директора на дирекция "Култура и връзки с обществеността" Весела Йорданова и Веселин Пренеров - председател на комисията по култура в местния парламент. Кметът Николов поздрави в аванс писателската общност за приближаващите Никулден и Коледа. "Благодаря Ви, че изпълнихте с живот и смисъл новия Писателски дом, който изградихме в сърцето на Бургас. Нека Вашата читателска аудитория се увеличава с годините", каза още той. В края на церемонията бе отдадена почит на двама от доайените на бургаската литература, с които за съжаление се разделихме неотдавна - Атанас Радойнов и Иван Бубалов.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината реставрира 130-годишния храм „Св. Троица" в с. Извор

  • 22 Ян 2021
  • 434
130-годишният храм "Св. Троица" в с. Извор ще бъде изцяло реставриран. През миналата година Община Бургас осигури 30 000 лв., с които бе изграден нов покрив, обновена бе и камбанарията.

От понеделник спират движението по ул. „Петко Задгорски“

  • 22 Ян 2021
  • 306
Улица "Петко Задгорски" е главна пътна артерия на бургаския жилищен комплекс "Изгрев". Не е ремонтирана сериозно от много години. Община Бургас и ВиК съгласуваха графиците си и нейното обновяване вече започна.

Започна изграждането на северния обходен път на Бургас

  • 21 Ян 2021
  • 373
Започна строителството на северния обходен път на Бургас. С изграждането на трасето, с дължина 4,7 км, транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на града.

Разрешават проблема с водната криза в Димчево

  • 21 Ян 2021
  • 361
Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблема с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево.

Кметът предлага да се разширят възможностите на общинските програми за отпускане на стипендии

  • 21 Ян 2021
  • 363
Нови правила за насърчаване и подкрепа на бургаските ученици и студенти с изявени постижения в областта на науката, изкуството или спорта, предлага кметът Димитър Николов. Целта на промените е да се разширят възможностите на програмата.