Ще има ли ограничителни мерки в Бургас?

Областта вече е твърдо в червената ковид зона. Според лекари обаче няма нищо притеснително, защото данните за нивото на заболели от коронавирус са силно изкривени. През август в област Бургас има между 1,5 и 2 млн.души, но за статистиката, която е на база заболели на 100 хил.души, се вземат предвид само постоянно живущите - около 400 хил.души. Още преди две седмици математикът проф.Николай Витанов предупреди, че ще се стигне до тази ситуация и препоръча на Министерството на здравеопазването да вземе принципно решение за Бургас и Варна, тъй като, ако сега трябва да се спази медицинския протокол още от утре ще затворят нощните заведения и ще се въведат ред други ограничения. Бургас твърдо е в червената ковид зона, но в региона реално има около 2 млн.души, които изкривяват статистиката Точно това ще бъде основната тема, която днес ще обсъди доц.Кунчев на Областния противоепидемичен щаб в Бургас. Не е изключено да се създаде организация за ограничаване на разпространението на вируса, но каква ще е тя - може само да гадаем. 5 области в „червената зона“, затягат мерките срещу COVID-19 в Бургас От Министерството на здравеопазването анонсираха, че по препоръка на главния държавен здравен инспектор могат да бъдат налагани и допълнителни противоепидемични мерки на регионално ниво. Както Флагман.бг писа от днес се разкриват нови ковид легла в здравните заведения в Бургаска област. Те стават 255, а болниците, които ще работят с пациенти с коронавирус са УМБАЛ-Бургас, УМБАЛ„Дева Мария“ - кв. Ветрен, КОЦ, МБАЛ „Бургасмед“, Белодробна болница; общинските болници в Поморие, Айтос и Карнобат.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 156
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 171
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 152
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 190
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 136
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.