« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Тази есен пристигат пасажерски кораби на Порт Бургас

Очакваме още тази есен круизни кораби на пристанище Бургас. За това съобщиха от пресцеснъра, на официалния сайт на порта. Там се посочва още, че популярен международен сайт популяризира Порт Бургас по света с интересна статия посветена на възможностите на пристанището да посреща не само товарни, но и луксозни пътнически кораби и много туристи. Бургазлии познават огромните луксозни кораби, които акостираха на красивата морска гара в Бургас и от тях по улиците на града се вливаха хиляди туристи. Припомняме, че Порт Бургас е бил посетен от 26 круизни кораба и над 42 хил. чуждестранни пасажери през шестмесечния круизен сезон за 2014 година например. Възможностите на пристанището са привлекателни и се очаква интересът на големите компании да бъде привлечен отново към нашия черноморски регион. Статията за порт Бургас, илюстрирана богато с красиви снимки от територията на морска гара и целия район на пристанището е разпространена и от други международни медии. Пристанище Бургас е представено атрактивно на страниците на "Сruise industry news" този август. „Пристанище Бургас е в готовност да приема крузни кораби” е заглавието на публикацията в специализираното издание „Сruise industry news”. В нея се посочват усилията на ръководството на бургаското пристанище за възвръщане на круизните посещения и инвестициите в подобряването на инфраструктурата, с цел привличане на на нови круизни компании в пристанището като Crystal Cruises, Silversea, Azamara Club Cruises, Mano Maritime. Още през есента на тази година са първите възобновени посещения на пасажерски кораби в Бургас, като се очаква нарастване на круизните посещения през 2022 г. Новооткрития Международен конгресен център, посетителския център „Кулата на фаропазача” и каботажните плавания са сред акцентите в статията. Посочени са и усилията на работната група за Черно море към Асоциацията на средиземноморски круизни пристанища „MedCruise” за популяризиране на Черно море и връщането на круизните кораби в региона.Членове на групата са пристанище Бургас, пристанище Варна, пристанище Одеса, пристанище Констанца, пристанище Истанбул и пристанище Трабзон. „Пристанището на Бургас има модерна инфраструктура и е готово да посрещне туристи от круизни кораби. Ще бъдат предприети необходимите здравни мерки и ще бъдат спазени всички протоколи за опазване здравето на туристите “, се ангажират от ръководството на бургаското пристанище. Статията за бургаското пристанищена "Сruise industry news" е споделена и от други международни специализирани издания, посочиха от пресцентъра на Порт Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

По думите на военния ни министър българското разузнаване следи ситуацията в Близкия изток

  • 19 Апр 2024
  • 33
Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел.

ВАРНА БЕ ДОМАКИН НА СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА, ФРИЗЬОРИ И ГРИМЬОРИ

  • 19 Апр 2024
  • 50
За поредна година МОН организира състезания за излъчване на млади таланти в модата и фризьорството, като този път домакин на пъстрото събитие беше Варна.

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 100
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 96
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.