« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кампания на експерти от различни администрации събира подаръци за деца в риск

Тази Коледа елхата в Областна администрация Бургас ще бъде не просто украса, а символ на добротата, грижата и съпричастността. Подаръци, в подкрепа на нуждаещи се деца и техните семейства, ще изпълнят фоайето на институцията в празничния декември. Благотворителната кампания под надслов „Празник за всеки“ е организирана от членовете на Областния координационен механизъм към Областния управител. Решението бе взето на последното редовно заседание за 2016 г., а инициативата е продължение на основните задачи на експертите, които подпомагат семейства и деца в риск. Ще бъдат събирани нови дрехи, обувки, храни, играчки и лакомства за децата, които са били обект на разглеждане на заседанията от Областния координационен механизъм през годината. По време на заседанието експертите от различни институции, ангажирани със семействата в риск, разгледаха случай, който касае самотна майка с 3-годишно дете от гр. Приморско. Набелязаха се мерки и конкретни стъпки за подкрепа на изпадналата в затруднение млада жена. Обект на дискусия бе и актуализираният план за действие относно изпълнението на националната стратегия „Визия за деинституционализацията на децата в България“, който предвижда разкриването на нови услуги за децата с увреждания както на национално, така и на регионално ниво. Пред работната група екип от проекта „Приеми ме“ към Община Бургас представи втория етап от изпълнението му, като се акцентира върху областния модел на проекта, ориентиран към супервизията на приемните семейства в областта. „Областният координационен механизъм работи от две години на територията на всички общини от областта, като за това време сме подпомогнали десетки деца и семейства в риск. Помощта често е институционална, в други случаи при необходимост е изразена в предоставянето на хранителни продукти, дрехи и др., а често и в осигуряване на работа и подпомагане в търсене на жилище. Успяваме да бъдем в помощ на най-уязвимите групи и се надявам с кампанията да допринесем за приятното посрещане на празниците“- коментира заместник областният управител Севдалина Турманова, която е и ръководител на координационния механизъм за област Бургас. Всеки, който желае може да се включи в благотворителната инициатива, дарявайки според възможностите си. За по-лесно разпределение на подаръците, молбата на организаторите е пакетите да съдържат бележки с опис на съдържанието им, както и за каква възраст деца са предназначени. Дарения ще се събират всеки работен ден от 06.12.2016 до 20.12.2016 година в часовия интервал от 09:00 до 17:00 часа при портиера в Областна администрация Бургас.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината реставрира 130-годишния храм „Св. Троица" в с. Извор

  • 22 Ян 2021
  • 424
130-годишният храм "Св. Троица" в с. Извор ще бъде изцяло реставриран. През миналата година Община Бургас осигури 30 000 лв., с които бе изграден нов покрив, обновена бе и камбанарията.

От понеделник спират движението по ул. „Петко Задгорски“

  • 22 Ян 2021
  • 301
Улица "Петко Задгорски" е главна пътна артерия на бургаския жилищен комплекс "Изгрев". Не е ремонтирана сериозно от много години. Община Бургас и ВиК съгласуваха графиците си и нейното обновяване вече започна.

Започна изграждането на северния обходен път на Бургас

  • 21 Ян 2021
  • 366
Започна строителството на северния обходен път на Бургас. С изграждането на трасето, с дължина 4,7 км, транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на града.

Разрешават проблема с водната криза в Димчево

  • 21 Ян 2021
  • 354
Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблема с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево.

Кметът предлага да се разширят възможностите на общинските програми за отпускане на стипендии

  • 21 Ян 2021
  • 355
Нови правила за насърчаване и подкрепа на бургаските ученици и студенти с изявени постижения в областта на науката, изкуството или спорта, предлага кметът Димитър Николов. Целта на промените е да се разширят възможностите на програмата.