« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

До 31 август е срокът за възражения по изравнителните сметки за парно и топла вода

От Дружеството напомнят, че ако все още има клиенти, които не са осигурили достъп на топлинните счетоводители до домовете им, за да засекат показанията на индивидуалните уреди, то преди 31 август трябва да се свържат с фирмата за дялово разпределение. "Необходимо е да се насрочи допълнителна дата за отчет и проверка на изправността на устройствата. Напомняме, че дори да не се използва парно и топла вода в имота, уредите трябва да бъдат засечени. Ако това не бъде направено, според нормативната уредба, на клиентите ще бъде начислена енергия по максимален специфичен разход на сградата", обясняват от Дружеството. Изчисленията в изравнителните сметки са извършени с определената от КЕВР цена на топлинната енергия. Сумите за доплащане или възстановяване са изрично посочени. Сума за възстановяване има в случай, че потребената и отчетена топлинна енергия е по-малко от прогнозно начислената и заплатена. Сумата за доплащане има, когато изразходваната енергия от клиента е повече от начислената прогнозна през сезона. Ако клиентът не е заплатил текущите си фактури през отоплителния сезон, то в изравнителна сметка е описано задължението. В зависимост каква част от прогнозната сума за топлинна енергия не е платена, ще има по-малка сума за въстановяване или по-голяма сума за доплащане Сумите за възстановяване могат да се получат на всички каси на Топлофикация Бургас или да се приспаднат от следващи фактури за новия отоплителен сезон до изчерпването им. От дружеството поясняват, че при допълнителни въпроси абонатите могат да се обърнат за информация на посочените телефони за контакт с Топлофикация Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров”ще модернизира учебната среда със 730 000 лв.

  • 15 Апр 2024
  • 249
Бургаската Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров” спечели финансиране на концепция за интегрирани териториални инвестиции – Академия “Успешно ново начало”.

Здравният министър д-р Кондева удължава забраната за износ на инсулини с още месец

  • 15 Апр 2024
  • 314
Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева издаде заповед, с която удължава с още месец забраната за износ на определени групи лекарства.

Повишения във водосборите на няколко реки се очакват в сряда, според данни на МОСВ

  • 15 Апр 2024
  • 255
В резултат на валежи в сряда, 17 април, ще има по-значителни повишения във водосборите

Велико Търново вече разполага с вертолетно летище за спешна медицинска помощ по въздух

  • 15 Апр 2024
  • 293
Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова участва в откриването на седмото и първото ново държавно болнично вертолетно летище извън София.

3 398 111 лева е размерът на вноската по чл. 1 от Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт за месец март 2024 г.

  • 15 Апр 2024
  • 210
С влизането в сила през месец ноември 2023 г. на Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт, лицата, които произвеждат нефтопродукти от суров нефт с произход от Русия или изнесен от Русия, се задължават да правят месечни вноски за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт.