Девина Василева ще представи дебютния си филм „Хлад”

„Хлад“ е филм без думи, с внимание към детайлите. 20-минутната лента от 2020 година разказва за токсичните връзки и свобода в сърцето. Във филма Девина успешно режисира баща си – големия актьор Васил Василев - Зуека, а също така успешно си партнира с него на снимачната площадка. Заедно с тях са Денис Изетов и Калина Владимирова. Музиката във филма е на Милен Апостолов. 21-годишата Девина Василева е в Бургас от старта на фестивала. Ще я познаете по непретенциозното общуване, лекотата и финеса са в нежна хармония с широката усмивка. Нашумява в медийното пространство не с родителите си, а със своя дебютен късометражен филм „Хлад“. Творбата спечели награда на публиката на фестивал в Амстердам и е селектирана за още фестивали, включително за програмата на късометражните инди филми в Кан. Срещите с интересни гости на Международния филмов фестивал в Бургас продължават и тази вечер в НХК. Пред киноманите от 19.30 часа ще бъде представен швейцарският филм "Страст - между бунт и примирение". Гост е копродуцентът на лентата Олга Дачева. Довечера гост на фестивала е и Свилен Славов, който ще представи късометражния си филм "Муза". Прожекцията е от 21.30 часа на Открита сцена "Охлюва". Отново там, от 22 часа, започва испанската продукция "Могъщата светкавица". Блок късометражно кино ще гледаме от 18.30 часа в НХК, а от 21 часа - турската лента "Орхидеи в огън".

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

През октомври "Ерата на Водолея" в Бургас

  • 24 Сеп 2021
  • 336
От 14 до 17 октомври Бургас отново ще бъде домакин на най-необичайния театрален фестивал в България – „Ерата на Водолея“! За 11 път Община Бургас и фондациите „Театър в куфар“ и „За Родопите“ ще подарят на бургаската публика 4 незабравими дни с едни от най-интересните и провокативни представления в българския театър и танц, заедно с няколко гости от чужбина.

Внимание, преброителите тръгват по домовете!

  • 24 Сеп 2021
  • 261
Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Никъде не се полага подпис, съобщиха от НСИ.

Бургас вече е в семейството на зелените градове в Европа

  • 24 Сеп 2021
  • 270
Бургас се присъедини към семейството на зелените градове. Споразумението беше подписано на специална церемония в Брюксел от зам.-кмета по стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата Весна Балтина.

Нови фитнес уреди до експоцентър "Флора" в Морската градина

  • 24 Сеп 2021
  • 264
Община Бургас монтира нови уреди на фитнеса до Експоцентър „Флора“. Мястото е любимо на малки и големи, бургазлии и гости на града, затова старите уреди вече бяха доста амортизирани и неудобни.

Да почистим Морската градина от фасове!

  • 24 Сеп 2021
  • 252
Тази неделя, 26-ти септември, доброволци – служители на Филип Морис България и Орбико и други желаещи ще почистят Морската градина в Бургас от фасове и други отпадъци.