Eкспозиция с творби на родените и отраснали в Бургас художници в залите на НХА - Бургас

Участници в изложбата се Георги Янакиев (1933 - 1998), Kамен Kалев (*1975), Георги Георгиев (*1979), Георги Димитров (*1980) и Виктор Влаеску (*1980), както и на завършилите в НХА - София художнички: Мария Чакърова (*1972) и Мина Стоянова (*1989), ще бъде подредена в зала „Ателие” на НХА - Филиал Бургас утре, 21 юли ОТ 18.00 часа. Изложбата е част от второто издание на Националния форум за геометрична абстракция „Отвъд хоризонта". Събитието, организирано съвместно между сдружение „Безпредметна София" и НХА, ще покаже произведения на 7 български художници и ще включи семинарна част, насочващи обиколки, както и отворени работилници за деца на възраст между 5 и 11 години. Куратор на експозицията е Георги Димитров. Събитието се реализира с подкрепата на Община Бургас по програмата за съфинансиране на културни проекти. * Геометричната абстракция е един от многото аспекти на абстрактното изкуство, който се характеризира с използването на различни геометрични фигури, организирани по логичен начин, за да пресъздадат определени форми.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

През октомври "Ерата на Водолея" в Бургас

  • 24 Сеп 2021
  • 338
От 14 до 17 октомври Бургас отново ще бъде домакин на най-необичайния театрален фестивал в България – „Ерата на Водолея“! За 11 път Община Бургас и фондациите „Театър в куфар“ и „За Родопите“ ще подарят на бургаската публика 4 незабравими дни с едни от най-интересните и провокативни представления в българския театър и танц, заедно с няколко гости от чужбина.

Внимание, преброителите тръгват по домовете!

  • 24 Сеп 2021
  • 262
Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Никъде не се полага подпис, съобщиха от НСИ.

Бургас вече е в семейството на зелените градове в Европа

  • 24 Сеп 2021
  • 272
Бургас се присъедини към семейството на зелените градове. Споразумението беше подписано на специална церемония в Брюксел от зам.-кмета по стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата Весна Балтина.

Нови фитнес уреди до експоцентър "Флора" в Морската градина

  • 24 Сеп 2021
  • 265
Община Бургас монтира нови уреди на фитнеса до Експоцентър „Флора“. Мястото е любимо на малки и големи, бургазлии и гости на града, затова старите уреди вече бяха доста амортизирани и неудобни.

Да почистим Морската градина от фасове!

  • 24 Сеп 2021
  • 253
Тази неделя, 26-ти септември, доброволци – служители на Филип Морис България и Орбико и други желаещи ще почистят Морската градина в Бургас от фасове и други отпадъци.