« юли 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ДГ Вълшебство реализира проект по Програма „Еразъм +“

ДГ "Вълшебство" реализира проект по Програма „Еразъм +“ Ключова дейност 1 № 2020-1-BG01-KA101-078573 със заглавие "Учи и се забавлявай", който се осъщeствява в рамките на 14 месеца от 01.06.2020 до 31.07.2021 година.

По проекта беше предвидена образователна мобилност за обмяна на опит в Португалия в обучителна организация „Mobility Friends“.

Мобилността се проведе от 15.05.2021г. до 29.05.2021г.

Мобилността напълно отговори на нуждите и целите ни да предоставим иновативно отворено и гъвкаво обучение, в което иновациите в образователния подход са приоритет. Обучението беше разделено в два курса:

Първият курс е „ИКТ за учители и деца“ придобиване на практически знания за дигитализиране на учебния процес.

Темите на курса бяха фокусирани над:

 • осигуряване на учителите практически идеи за това, как те могат да включват информационните компютърни технологии в образователния процес;
 • използването на ИКТ в образованието с неговите предимства и недостатъци;
 • въвеждане на геймификация и използване на видеоклипове с учебни цели;
 • запознаване с използването на Ipad / tablet pc в детската градина;
 • разработване на активно и конструктивно участие на децата в образователния процес, чрез използване на информационните компютърни технологии;
 • запознаване на учителите с актуалните тенденции в използването на Интернет и новите технологии в образованието;
 • споделяне на добри практики в преподаването и ученето, използване на ИКТ, което дава възможност на учителите да станат достатъчно уверени и компетентни, за да създадат съвместно, интерактивно обучение в детската градина за своите деца, използвайки ИКТ.

Вторият курс „Преподаване чрез игра“, касаеше усвояването на ситуационни методи на преподаване и в частност, преподаване чрез игра.

Играта е вид симулация, изискваща активно участие, което позволява приложение на усвоените знания. Ефективността й е 4-5 пъти по-висока в сравнение с традиционните методи. Играта разнообразява често задавани упражнения. Тя не притеснява участниците и е забавна и привлекателна. Чрез забавните моменти много лесно се постига сплотеност и се осигурява по-отворена атмосфера на взаимно внимание.

Чрез този проект се повиши квалификацията на педагогическите специалисти по отношение на използване на информационните технологии и въвеждането в учебната програма на иновативни методи и техники на преподаване.

Разпространихме опита си и резултатите по проект - Програма „Еразъм +“ Ключова дейност 1 , № 2020-1-BG01-KA101-078573 със заглавие “Учи и се забавлявай", на международно ниво в Република Турция, град Одрин, Основно Училище „Мустафа Неджати” .Споделихме научените знания с колегите, като показахме добрите практики , усвоени по време на нашето обучение. Активно се включиха всички учители от училището в симулирани ситуации, упражнения и игри, които те могат да упражнят и приложат на практика, което от своя страна дава добавена стойност на проекта.

Въвеждането на иновации е залегнало в Европейският ни план за развитие и пряко кореспондира със стратегията ни за работа, затова ние имаме за цел да реализираме още един проект по програма Еразъм + на тема “Аз съм, аз имам, аз мога“ – прилагане на метода Ох карти в процеса на педагогическо взаимодействие.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Българчета и украинчета създадоха "кораб на мира" в Бургас

 • 05 Юли 2022
 • 281
Заедно българчета и украинчета твориха "кораб на мира". Това се случи в Морското казино на Бургас, където всяко едно от децата имаше възможност да разгърне таланта си самостоятелно и да разкаже с молив и бои как изглежда мирът и къде би отишъл неговият кораб. Представите им, разбира се, са различни:

Напусна ни емблематичната бургаска поетеса Венда Райкова

 • 05 Юли 2022
 • 262
Тъжен ден за Бургас. Градът изгуби една от емблематичните личности от своите културни среди – поетесата Венда Райкова. Кметът Димитър Николов изказва своите съболезнования по повод нейната загуба.

„Дезинфекционна станция“ – Бургас продължава да пръска срещу комари.

 • 05 Юли 2022
 • 246
„Дезинфекционна станция“ – Бургас продължава имагоцидни обработки със студен/топъл аерозол срещу комари.

Запишете се за безплатния турнир по дартс за любители

 • 04 Юли 2022
 • 471
Екипите на Младежкия международен център в Бургас и общинския отдел „Младежки политики“ канят всички желаещи на турнир по дартс за любители, носещ името „БАРтс“.

Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“ ще посети Бургас

 • 04 Юли 2022
 • 420
Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“ ще посети Бургас със своята програма „Сърдечни приятелки“, за да подкрепи дамите с диагноза рак на гърдата от нашия град и областта. Канят се жените с диагнозата да се възползват от напълно безплатната подкрепа, която ще им предостави екипът на „Една от 8“.