« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

"Химични технологииУниверситет „Проф. д-р Асен Златаров“

За втора поредна година „звездата“ в кандидат-студентската кампания на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“- Бургас е новата специалност „Химични технологии“. Тя е разработена като отговор на недостига на инженер-химици в предприятията от химическата промишленост. Нуждата на сектора от млади и добре обучени кадри определи и избора на ръководството на най-големия технически университет в Югоизточна България да разработи учебна програма за обучение на специалисти в тази специалност. Интерес към наемането на химици имат традиционно компаниите, занимаващи се с добиване, транспорт, съхранение и преработване на нефт и газ, както и в пластмасовата и полимерната индустрия. Подготовката на бъдещите химици ще бъде напълно съобразена с нуждите на бранша. Тя ще включва познания в областта на неорганичните и органичните химични технологии. Завършилите бакалавърската програма ще могат да намерят професионална реализация в производствено-технологически и проектно-конструкторски звена и лаборатории, в заводите за производство на минерални киселини, торове и индустриални газове; в стъкларските, керамичните и циментовите заводи, както и във водоподготвителни и водопречиствателните станции в промишлеността, селското стопанство и в бита. Новите условия след поредицата ограничителни мерки и lockdown в един от най-големите икономически сектори – туризма, също стават част от промените в учебната програма на друга от най-търсените специалности н Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас – „Туризъм“. Трудностите в сектора, нуждата от преразглеждане на досегашните модели на предлагане и особеностите в търсенето в пандемична ситуация, неизбежно променят и начина, по който се обучават новите кадри, които ще трябва да участват във възстановяването и обновяването на туристическия продукт, предлаган на национално ниво и в световен план. С тази задача вече се справиха преподавателите по специалността във висшето учебно заведение преди старта на новата учебна година. Провеждат се разговори с представители на бизнеса, за да бъдат програмите за студентите адекватни на нуждите на пазара. Университет „Проф. д-р Асен Златаров”-Бургас вече е част от консорциума, който ще работи за развитие на икономиката и организацията на туризма. Ректорът на Университета, проф. д-р Магдалена Миткова, сложи подписа си под меморандума за учредяването му, наред с останалите партньори в него: Икономически университет-Варна, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, както и Бургаската и Варненската регионални туристически камари, а също и Професионалните гимназии по туризъм в Бургас и Варна. Целта на обединението е да бъде адаптирано образованието така към нуждите на туристическия бранш, че да бъдат създадени силни регионални брандове и местният туризъм да бъде бързо възстановен след ковид кризата.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 192
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 236
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 249
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 249
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 225
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение