Днес отбелязваме Световния ден за борба със СПИН

На 1 декември отбелязваме Световния ден за борба със СПИН. По този повод Община Бургас е подготвила няколко инициативи, съвместно с РЗИ, Сдружение "Равновесие", Сдружение "Доза обич", Фондация "Областен ромски съюз", Общински младежки клуб "J.J.Cool A", БМЧК, местни училища. АНТИСПИН кампанията се подкрепя от Местен координационен офис по СПИН, Местен обществен комитет по СПИН и Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" на Министерство на здравеопазването.   На 01.12.2016 год. (четвъртък):   10:30 - 12:30 часа - Доброволно и анонимно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН с бързи тестове в мобилен медицински кабинет, разположен пред "Часовника" до сградата на Община Бургас. Екипът в мобилния кабинет е с представители на: РЗИ-Бургас и Сдружение "Доза обич" . - Екипи от доброволци на Общински младежки клуб "J.J.Cool A", Община Бургас, БМЧК, Фондация "Областен ромски съюз", Сдружение "Доза обич" и Сдружение "Равновесие" ще раздават здравно-информационни материали, с цел - популяризиране употребата на предпазни средства и мотивиране на жителите и гостите на града да проверят актуалния си ХИВ статус.   12:30 - 13:30 часа. - Паралелно ще се раздават здравно-информационни материали, предпазни средства и червени лентички от екипи обучители на връстници на техните съученици и учители по бургаските училища.   17:00 часа - Запалване на традиционната огнена панделка пред сградата на Община Бургас.   Организаторите на изброените събития призовавт всички съпричастни към жертвите на СПИН и техните роднини, в 21 часа днес да запалят свещ на прозореца на своя дом.  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 339
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 312
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 321
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 318
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 283
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.