« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Наградите на Центъра за млади таланти, в сряда

Основната дейност на Центъра за млади таланти е откриването и развитието на дарбите и интересите на децата и младежите както чрез изпреварващо и надграждащо образование, така и чрез отпускане на индивидуални награди и стипендии. Тази година талантливата художничка Елена Мазнева и един от най-добрите малки световни математематици Лъчезар Томов ще получат парични награди, осигуряващи им шанс за участия и нови изяви в международни форуми в избраните от тях области. Други три талантливи деца ще получат възможност за безплатно обучение в Центъра през новата учебна 2021/2022 г. Ще бъдат наградени и финалистите от третия и единствен по рода си математически турнир „Многознайко“ за деца от предучилищна възраст. Малките математици ще получат медали и грамоти за отличното си представяне в състезанието, а организаторите са предвидили за тях и лакомства, осигурени от сладкарница „Захаро“, Бургас. Награди ще бъдат раздадени и на най-изявените ученици в сферата на информатиката от VI-тата областна олимпиада по информатика, а наградният фонд за тях е осигурен от ТехноЛогика ЕАД. Празникът ще премине под магията на народната музика с изпълненията на детска фолклорна формация „Зеленика“ към Център за млади таланти с ръководител Мария Маркова Халачева, а възпитаниците на театрално студио „Homo ludens”, с ръководител Симеон Димитров, ще покажат на зрителите, че с желание, усилие и талант може да се постигне много за кратко време и въпреки пандемията. Младите модни дизайнерки от проекта по моден дизайн „Дебют“ ще покажат стайлинг тенденциите през своя тийнейджърски поглед в модно ревю на тема “Street moda”. Юбилейното тържество ще завърши с втората самостоятелна изложба на Елена Мазнева, дългогодишен възпитаник и стипендиант на Център за млади таланти. Картините от изложбата „Сродни“ ще могат да се закупят благотворително, а средствата ще бъдат използвани за продължаване на обучението на младата художничка. Събитето е с вход „свободен“, организаторите канят всички бургазлии и гости на града на Празника на таланта. „Подкрепата на таланта и изявите на децата ни са изключително важни и ценни за бъдещето на България. От нашето „днес“ зависи общото ни „утре“. Благодарим на всички наши колеги, съмишленици и добри хора, които не са безразлични и ни помагат вече 10 години да осъществяваме успешно каузата си“ коментира Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и основател на Център за млади таланти в Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 103
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 115
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 103
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 123
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 110
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.