« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

МЪЖ С ПСИХИЧНИ ПРОБЛЕМИ ПРЕБИ СЕСТРА СИ В БУРГАС

Братът на пострадалата Христо Даракчиев нахлува в апартамента на сестра си в събота. Мъжът й нанася жесток побой, а свидетели на домашното насилие стават двете деца на жертвата. “Оттам нататък се нахвърли с юмруци, блъскане в стената, влачене. Аз нямах време да кажа каквато и да е дума. Разбрах, че не трябва да съм агресивна. Просто единственото, което правих е естествено да си крия лицето, ако мога по някакъв начин.”, разказва пострадалата Според жертвата на 5 юни нейният брат за пореден път е задържан от полицаите, за да бъде настанен в психиатрия. За това е издадено съответното прокурорско постановление. Мъжът обаче е освободен едва час след това, тъй като от лечебното заведение не намерили нужния документ. Близките на Христо, които живеят с него разказват, че поведението му е изключително опасно, тъй като не са взети съответните мерки за наблюдение и контрол. “Много е трудно, мъчително, болно, унизително. И двете деца са гледани по едни и същи условия. Няколко пъти се лекува, провеждат му лечение, като излезе, обаче категорично заявява, че няма да си вземе лекарствата, тъй като е много здрав, много добре.”, разказва майка на жертвата “Неколкократно той ме е заплашвал да ме убие, да ме пребива, плюл ме е в лицето. Бил е изключително агресивен към мен, не само към мен, но и към братята и сестра ми.”, споделя дъщерята на жертвата От психодиспансера в Бургас, където в момента е настанен Христо, отказаха коментар пред камера. Управителят обясни, че мъжът е лежал два пъти в лечебното заведение за неконтролируема агресия. Последно е изписан на 10-ти май, тъй като се държал любезно с персонала. След прибирането си у дома обаче отново посегнал към наркотиците, които отключили агресивното му поведение. “Предстои изготвяне на съдебно-психиатрична експертиза на лицето. В резултат на което съда ще се произнесе къде, за колко време ще бъде настанено лицето за лечение по закона за здравето и НПК.” Това заявиха от Центъра за психично здраве в Бургас. От психиатричната клиника допълниха, че случаите на домашна агресия от страна на психично болни са често срещани. От лечебното заведение обаче нямали законово право да лекуват психично болни без тяхно доброволно съгласие или без прокуроска преписка.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НАД 133 000 ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ЩЕ БЪДАТ ПОДКРЕПЕНИ ПО ПРОЕКТИ НА МОН

  • 19 Апр 2024
  • 8
257 млн. лева европейско финансиране ще бъдат инвестирани в подкрепа и приобщаване на деца и ученици по проектите „Силен старт“ и „Успех за теб“, които МОН изпълнява в рамките на европейската програма „Образование“.

ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИЯТ БИЗНЕС СЕ СРЕЩА СЪС СТУДЕНТИ И УЧЕНИЦИ ОТ БУРГАС

  • 19 Апр 2024
  • 30
Топ мениджъри от авторитетни компании в сферата на аутсорсинг и технологичната индустрия ще дискутират последните трендове в сектора и кариерните възможности със студентите и ученици от Бургас.

БОЙКО КРЪСТАНОВ, ДАНИЕЛ ПЕЕВ И ЯВОР БАХАРОВ ЩЕ ВИ РАЗЧУВСТВАТ КАТО „ОТЧАЯНИ СЪПРУЗИ“ В НХК НА 24 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 22
Бойко Кръстанов, Даниел Пеев и Явор Бахаров са „Отчаяни съпрузи“.

Министър Евтим Милошев проведе работна среща с институциите, които са отговорни за издаването на визи и разрешителни за работа на граждани от трети страни

  • 19 Апр 2024
  • 63
Срещата е в отговор на поставените от туристическия бранш въпроси относно бавния процес при вноса на работна ръка

НА 28 АПРИЛ ЧИТАЛИЩЕ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ 1985" ОРГАНИЗИРА КОНЦЕРТ "ПЪСТРА ЦВЕТНИЦА"

  • 19 Апр 2024
  • 86
На 28 април, неделя, от 10:30 ч., Народно читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985" организира концерт "Пъстра Цветница" със съдействието на Община Бургас.