Вижте възможностите за летни занимания, които предлагат училищата и детските градини в Бургас

  • 04 Юни 2021
И през тази година Община Бургас осигурява възможност завършващите 4-та възрастова група на детските градини и бъдещи първокласници възможност да посещават лятна занималня. По желание на родителите, в периода от 1 юни до 31 август детето може да продължи да посещава своята детска градина. Тази практика е в помощ на родителите, които нямат възможност да осигурят необходимите грижи за детето си в домашни условия, докато ходят на работа. През целия месец юни във всяко училище за децата от първи до четвърти клас ще се организират занимания по интереси. Информация за тях училищата ще публикуват на своите интернет страници. През месец юли за първи път от тази година в много бургаски училища ще бъдат организирани целодневни и полудневни занимални. Записването за тях ще се осъществява в посещаваното от детето учебно заведение. В районите, в които училищата не планират провеждане на подобни занимания, те ще се организират от Община Бургас чрез ЦПЛР. В този случай записването ще се извършва в ЦПЛР, като подробна информация ще може да получите и на телефон 056/ 843 643. Целодневните занимания ще се провеждат от 08:00 до 18:00 часа, а в програмата им ще има часове по английски език, краезнание, изобразително изкуство, разиграването на театрални постановки и лечебна физкултура. През месец юли целодневни и полудневни занимални ще провеждат следните училища: НБУ "Михаил Лъкатник"; ОУ "П. Р. Славейков"; ОУ "Свети княз Борис I"; ОУ "Антон Страшимиров"; ОУ "Елин Пелин"; Обединено училище "Васил Левски" – „Горно Езерово“; ОУ " Христо Ботев" – кв. „Победа“; СУ "Христо Ботев" – кв. „Черно море“; Основно училище "Христо Ботев" – с. Маринка Обединено училище "Св. Климент Охридски" – с. Равнец; Средно училище "Епископ Константин Преславски"; СУ "Константин Петканов"; СУ "Св. св. Кирил и Методий"; ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията". Децата, в чиито училища няма да се провеждат летни занимални, ще имат възможност да посещават организираните от Община Бургас занятия. За тях са определени няколко училища в различните райони на града. В комплекс „Славейков“ занимални ще има в училище СУ „Димчо Дебелянов“, в комплекс „Изгрев“ – ОУ „Климент Охридски“, в комплекс „Меден рудник“ – ОУ „Найден Геров“, Централна градска част – във филиала на ДГ „Ханс Кристиан Андерсен“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 80
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 91
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 94
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 134
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 112
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.