Не пропускайте третото издание на „Лятна академия за деца и ученици – Море 2021“ на НХА- филиал Бургас

Национална художествена академия – филиал Бургас, кани децата на Бургас да се включат в третото издание, „Лятна академия за деца и ученици – Море 2021“. Проектът „Лятна академия за деца и ученици към НХА“ е утвърден културно-образователен проект, с 11 годишна биография в София, а от две години се провежда успешно и в Бургас. През това лято, ние имаме удоволствието отново да предложим Лятна академия на бургаските деца, които пак ще имат възможност да творят под ръководството на нашите студенти и преподаватели, в партньорство с изявени художници от Бургас, които ще предложат на децата и гостите на морския град незабравими срещи с изобразителното изкуство. От 5 до 24 юли, Академията ще отвари ателиетата си за най-малките. Децата ще рисуват, ще моделират, ще посещават музеи и галерии, ще се забавляват. Всеки ден от 9 до 17 часа, те ще участват в това пъстро приключение по специална програма. Малките академици ще имат богата палитра от различни видове творчески занимания на брега на морето – в ателиетата на новата ни сграда, в морската градина, в Графичната база и Казиното, в библиотеката и музеите на Бургас. Ще направим и еднодневен пленер в археологическия резерват „Дебелт“. Учебната програма ще включва: академично рисуване, живопис, графика, скулптура, плакат, илюстрация - авторска книжка и авторски комикс, мозайка, керамика, икони, дизайн, работилничка за изработване на кукли, пленер – морски пейзаж, пясъчни скулптури и много изненади. В края на периода малките художници ще наредят своята детска изложба с най-хубавите творби, в галерията на Академията - „Магазия 1“. Тогава ще връчим дипломите на нашите малки академици и ще си хапнем от най-голямата торта, специално приготвена за тях. Заповядайте! Проектът Лятна академия за деца и ученици към НХА – филиал Бургас – 2021 се осъществява с подкрепата на Община Бургас. За повече информация: Мария Ландова – ръководител на проекта Лятна академия за деца Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., 0888148715 Невена Проданова - координатор на проекта, записване за участие Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., 0877668966

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЗАПОЧНА ТРЕТИ ЕТАП ОТ ОБНОВЯВАНЕТО НА ПЪТ BGS1033 - ОТ БЪЛГАРОВО КЪМ МАГИСТРАЛАТА

  • 29 Мар 2024
  • 3
Започна трети етап от проекта за обновяване на път BGS1033.

На 1 април ще чуете сирените

  • 29 Мар 2024
  • 24
На 01.04.2024г. от 11.00ч. ще се проведе тренировка по ранно предупреждение и оповестяване на населението при бедствия и за въздушна опасност.

КОРАБЪТ „БУРГУС“ ЩЕ ПЛАВА ДО ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА, ВИЖТЕ КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ПЪТУВАНЕ

  • 29 Мар 2024
  • 59
Ако за едни наближават обичайните почивни дни, то за други се задава дългоочаквана априлска ваканция.

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.

  • 29 Мар 2024
  • 70
т 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 63
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение: