Инвеститор изгражда край Българово център за дигитализация и управление на документи

  • 20 Май 2021
Инвестицията се реализира на площ от 3128 квадратни метра в създадената от Община Бургас и обезпечена с довеждаща инфраструктура индустриална зона на гр. Българово. Комплексът ще представлява център за дигитализация с три отделни архивохранилища. Инвеститор е „С-ТРЪСТ ГРУП“ ЕООД – компания, създадена през 2013 г., която предоставя цялостни решения за български и международни контрагенти, свързани с разработка на технологични проекти, трансформация и въвеждане на цифрови решения. „Добре дошли в Бургас! Желая ви успех в бизнеса и разчитайте на общинската администрация като на винаги коректен партньор!“, каза кметът Димитър Николов. Инвестиционният проект предвижда поетапно изграждане и въвеждане в експлоатация на хранилището. Обектът ще започне да предоставя услуги на клиенти след приключване на строително-монтажните дейности по първи етап, когато ще бъдат напълно изградени центърът за дигитализация, помещенията за достъп на клиенти с приемна, заседателна зала, офисна част и първи етап от архивохранилището. Дигиталният център ще бъде с максимално ниво на сигурност. Достъпът в архива и офисната част ще се осъществява с пръстови отпечатъци единствено и само от оторизирани служители, а за клиентските помещения ще бъде въведен специален режим на достъп. През следващите години Община Бургас ще продължи да развива нови индустриални зони: * Фаза 1 на Индустриален и логистичен парк вече е пълна с работещи и новостроящи се предприятия – това са парцелите край езерото Вая. * Напредва изграждането на комуникации за Фаза 2, като първите инвеститори вече заявиха интерес – това е на входа на „Меден рудник“. * Терените в малката зона край Българово са продадени и новите предприятия се изграждат едно след друго. * Вече работеща, но с потенциал да се разраства е индустриална зона „Мадика“. Там Общината стартира изграждане на довеждаща инфраструктура (https://www.burgas.bg/bg/novini/mestnostta-madika-se-razviva-kato-nova-biznes-zona-obshtinata-pomaga-s-dovezhdashta-infrastruktura). * С изграждането на Северния обход на Бургас ще се отключи перспектива за развитие на следваща бизнес зона – тази при Пети километър. * Предстои подписването на меморандум, по силата на който Община Бургас ще си сътрудничи с Община Пловдив и СНЦ „Клъстер Тракия икономическа зона“ в процеса за привличане на инвеститори (https://www.burgas.bg/bg/novini/burgas-shte-si-satrudnichi-s-klaster-trakiya-ikonomicheska-zona-i-plovdiv-za-privlichane-na-investitori).

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 92
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 101
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 105
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 141
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 117
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.