С Бърза автобусна линия от „Меден рудник" до "Славейков" за 40 минути

Новата транспортна схема влиза в сила от 26 ноември. По този повод бургаски журналисти първи успяха да направят тест на новата Бърза линия. Днес автобусът успя да стигне от автогара "ЮГ" до Терминал "Славейков" за 14 минути. Очаква се при умерен трафик, линията да изминава разстоянието между "Меден рудник" и комплексите "Изгрев" или "Славейков" за около 40 минути. Автобуси по Бързата линия ще има на всеки 5 минути. Основната разлика между сега съществуващата транспортна схема и новата, която ще бъде въведена на 26-ти ноември, е, че гръбнакът на интегрирания градски транспорт стават двете бързи линии Б1 и Б2. Първата ще свързва комплекс "Меден рудник" с "Изгрев", а втората със "Славейков". В днешния "тестдрайв" участваха още зам.- кметът Красимир Стойчев, управителят на общинският превозвач "Бургасбус" - инженер Петко Драгнев, председателят на местния парламент Костантин Луков и общински съветници. Служителите на "Бургасбус" вече са инструктирани да позволяват качването от втора врата при по-големи струпвания на граждани. Стана ясно също така, че е приключила обществената поръчка за валидатори в тролейбусите и все още необорудваните с това устройство линии в града. Вече се очаква тяхната доставка и монтаж, след което навсякъде ще има уеднаквени условия за таксуване. Красимир Стойчев и Петко Драгнев призоваха шофьорите да бъдат толерантни и да не заемат буслентите в града. Също така припомниха, че такива нарушения ще бъдат санкционирани с предвидените в закона глоби и наказания. Заместник-кметът Красимир Стойчев обясни какви са следващите етапи от проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас", които бургазлии могат да очакват. Едно от нововъведенията ще са буферни паркинги, безплатни за хора, които имат карта за градския транспорт. По този начин ще се стимулира ползването на градския транспорт. Друго нововъведение ще са така наречените "умни кръстовища", които със специални сензори ще контролират трафика. За сега в България такива се изграждат единствено в София. Първите кръстовища, които ще бъдат променени по този начин, са тези по маршрута на Бързата автобусна линия. През следващата седмица по спирките отново ще има асистенти, облечени със специално сигнално облекло, които ще помагат на гражданите да свикнат с новата транспортна схема. Днес стана ясно още, че Бургас ще продължи да има нощна линия, която ще преминава на всеки час. Тук (http://burgasbus.info/burgasbus/?page_id=5498) можете да видите всички маршрути и разписания на новата транспортна схема, която ще влезе в сила от 26 ноември.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 95
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 104
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 108
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 143
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 121
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.