« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кметът поздравява бургаските музейни работници по случай професионалния им празник

  • 18 Май 2021
"На този ден е добре да си спомним, че музеят е храм на духовността, а работещите в него – пазители на културната идентичност и уникално наследство на всеки народ. Затова изказвам своите благодарности към вас – музейните специалисти, които винаги като войници сте на своя пост, за да изучавате, съхранявате, опазвате и популяризирате богатата ни история пред света. Благодаря ви! Защото музейното пространство не е просто спомен за отминали времена, това е място, което възпитава младото поколение на любов към историята, културата и традициите на нашия народ, един разказ, който чрез различни артефакти проследява и онагледява развитието на българското общество през вековете до наши дни. Този ден е признание за вашата работа и отдаденост, защото професията на музейния специалист е преди всичко кауза, показваща приноса на България в историята на европейската и световна култура. Пожелавам ви да сте здрави и да продължавате с присъщия Ви професионализъм да обогатявате фонда и укрепвате ролята на музейното дело в града. Благодаря Ви от свое име и от името на бургаската общественост за желанието и волята, с които развивате и поддържате нашия просветен дух и култура. Честит празник!" Димитър Николов Кмет на Община Бургас

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БЪДЕЩЕТО НА БИЗНЕСА И РАЗВИТИЕТО В РЕГИОНА НА ФОКУС В DIGITAL4BURGAS

  • 16 Апр 2024
  • 3
Конференцията "Digital4Burgas: Дигитални възможности за бизнеса" се завръща в Бургас за своето пето издание.

ОСТАВАТ 4 ДНИ ДО НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФЕСТИВАЛ ЗА ЛЕГО РОБОТИКА В СВЕТА - FIRST LEGO LEAGUE В БУРГАС

  • 16 Апр 2024
  • 3
След четири дни Бургас ще приеме близо 200 деца от цялата страна, за да участват в най-големия фестивал за Лего роботика в света – FIRST LEGO League Challenge.

347 БУРГАСКИ ПЕТОКЛАСНИЦИ ЩЕ УЧАСТВАТ УТРЕ В СЪСТЕЗАНИЕТО ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК “LET`S HAVE FUN”

  • 16 Апр 2024
  • 5
Общо 347 ученици от 22 училища от Бургас ще участват в четвъртото състезание по английски език за петокласници – “Let`s Have Fun”.

Kлиниката по детска онкохематология на ИСУЛ възобновява костно-мозъчните трансплантации

  • 16 Апр 2024
  • 83
Клиниката по детска клинична хематология и онкология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ възобновява костно-мозъчните трансплантации, които бяха временно спрени поради липса на достатъчно сестрински персонал.

Американците изплашени от трета световна война и мобилизация

  • 16 Апр 2024
  • 103
Американците  панически са използвали търсачката на Google и са търсели „Трета световна война“ и други свързани думи след атаката на Иран срещу Израел в събота вечер със стотици ракети и дронове. Според данни от търсенията им в Гугъл за „Трета световна война“ са се увеличили в цялата страна, достигайки петгодишен връх.