« май 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Учениците от ОУ „Найден Геров“ приключиха успешно европейски проект

Учениците от ОУ „Найден Геров“ приключиха успешно международен проект за опазването на културното наследство на Европа. Заедно със свои връстници от Португалия, Чехия, Италия, Гърция и Румъния близо три години те бяха част от проекта „Опазване на културното наследство и ценностите на Европа“ (ACHIVE +).

Чрез участието ни в ACHIVE+ си поставихме за цел да развием социалните и междукултурните компетенции, свързани с историята и културното наследство, както и на компетентностите по английски език и информационни технологии на нашите ученици, каза Диляна Михайлова, учител по география и участник в проекта. Постигнахме целите си в сътрудничество с всички партньорски училища, допълни още тя. Според участниците в проекта методите и техниките на работа са били интересни и иновативни за ученици и учители. Децата са били мотивирани и ангажирани с изпълнението на различни съвместни дейности със свои съученици от европейски училища.

В рамките на проекта всички прояви на учениците от ОУ „Найден Геров“ бяха насочени към децата и младите хора, които имат задължението да пазят културно наследство за следващите поколения. Акцентът бе поставен върху образователната стойност на културното наследство и върху неговия принос за устойчивото икономическо и социално развитие. Чрез участието си в различните международни мероприятия от проекта децата се насърчиха да търсят интелигентни начини за опазване, управление и нов поглед върху наследството на Европа. Целта хората да се доближат до своето културно наследство и да се чувстват по-съпричастни към него, мисля че беше постигната, каза още Михайлова.

Ние, учителите и учениците от ОУ "Найден Геров" сме изключително горди и се радваме, че имахме възможността да работим по проект ACHIEVE +. Знанията, опитът и уменията, които придобихме, са сигурен знак, че ще оставим културното наследство на Европа в добри ръце, допълни в заключение Диляна Михайлова.

На финала на проекта всички участници получиха подарък- сувенир. Ръководството на училището в лицето на директора Лазар Налбантов и заместник- директора Рени Станилова изказаха благодарности на всички ученици за положените усилия.

Проектът на Еразъм + „Опазване на културното наследство и ценностите на Европа“ бе финансиран от Центъра за развитие на човешките ресурси; Ключова дейност 2 „Стратегически партньорства“, сектор „Училищно образование“, проекти за „Партньорства за училищен обмен“, с водеща организация Португалия, Фелгуераш. Партньорската организация от българска страна бе ОУ „Найден Геров“. Проектът се изпълни за 24 месеца, като крайният срок бе 31.08.2020 г. Той бе удължен с една година заради епидемиологичната обстановка в България и Европа.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Пенсионерите ще получават добавката от 50 лева поне още два месеца

  • 13 Май 2021
  • 383
Добавката от 50 лева към пенсиите ще бъде изплащана поне още два месеца, до края на мандата на служебния кабинет.

Първи назначения в кабинета „Янев“

  • 13 Май 2021
  • 269
Със заповед на министър-председателя Стефан Янев на длъжността заместник-министър на вътрешните работи са назначени Емил Ганчев, Енчо Мирчев и Венцислав Катинов.

Туристическа борса „Вашата Ваканция“ и Инфотур „Go to BURGAS“ събират бранша в Бургас този уикенд

  • 13 Май 2021
  • 266
Бургас ще бъде домакин на две значими събития за туристическия сектор в периода 14 - 16 май.

Отборът на ОУ „Елин Пелин“ е победител в общинското състезание по Безопасност на движението

  • 13 Май 2021
  • 273
Отборът на ОУ „Елин Пелин“ е победител в общинското състезание по Безопасност на движението, което се проведе днес

Само в Бургас ви очаква уикенд с истински роботи и специално аранжирани места за ефектно селфи

  • 13 Май 2021
  • 270
За втора поредна година Община Бургас организира тематични уикенди, за да направи града още по-интересен за неговите гости и жители.