Пролетта дойде в Зоопарк Бургас с бебета и нови обитатели – капуцини, мини овце и единственият у нас каракал

Вече стана традиция всяка пролет в Зоопарк Бургас да има бейби бум. Неговите обитатели живеят нашироко и са добре обгрижени от своите стопани фамилия Дъбови. Затова се размножават често и безпроблемно. Семейство Дъбови съобщи, че тази пролет са посрещнали на белия свят лемурче, черно муфлонче, козирогче и малко щраусче ему. Освен това по линията на обмена с други зоопаркове те вече показват на своите посетители двойка маймуни от породата капуцини, каракал и стадо мини овце. Капуцините са вече настанени и се радват на различните съоръжения за катерене, почивка и забавление. Маймуните от тази порода са изключително социални и игриви. Те са признати за едни от най-умните примати. Сред новите обитатели е млад женски каракал (наричан още персийски рис) на около година. Той е единствен в България. Женските от този вид са много красиви и елегантни. Цветът на козината им е охра - кафява до тъмнокафява. Ушите са най-отличителният и характерен елемент от външния вид на каракала. Те са дълги, завършват с черен пискюл в края и извършват непрекъснати въртеливи движения. Сред новите любимци на децата са и мини овцете, които пристигнаха съвсем скоро в зоопарка. Те се считат за най-малките в света. Достигат височина около 50 см. Стадото е от един мъжки и три женски, а вече имат и малка рожба. Зоопарк Бургас е отворен и посреща своите посетители при спазване на всички актуални противоепидемични мерки.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 76
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 74
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 117
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 106
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 84
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.