« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

С прожекция на „Петя на моята Петя“ закриват „СФФ на брега“ на 26 март в Бургас

С прожекция на „Петя на моята Петя“ закриват „София филм фест на брега“ на 26 март в Бургас. Това съобщиха днес по време на пресконференция продуцентът на филма Николай Урумов и зам.-кметът на община Бургас Диана Саватева. Предвижда се прожекцията да се състои в обновения Културен дом на нефтохимика. Очаквайте през март повече подробности за предстоящото събитие. Дотогава изгледайте най-новия тийзър на филма, за да знаете какво да очаквате, когато светлините в киносалона угаснат. "Петя на моята Петя" е една моментна снимка на съвременния Бургас, включваща лято'2019, морето, Морската градина, Моста, плажа към солниците, фара и пристанището, църквата "Кирил и Методий". Много от сцените са заснети в СУ "Кирил и Методий" - най-старото градско училище, което неотдавна отпразнува 150-годишен юбилей. Другояче нямаше как да бъде. Бургас е родно място и вдъхновение за поетесата Петя Дубарова. Тя не е главната героиня във филма, но присъства навсякъде в него с духа, таланта, мъдростта си. В ролята на поетесата ще видим актрисата Алиса Атанасова, която показва убедително и вълнуващо каква можеше да стане Петя, ако не беше избрала да остане завинаги на 17. А главният герой всъщност е една друга Петя - бургаско момиче от нашето съвремие, чувствително и с творчески потенциал, което се опитва да запази своите идеали, а днес това е толкова трудно, че понякога ти идва да се откажеш от всичко, дори от живота... Не очаквайте само тъга и философски размисли от този филм. В него има всичко. Едно от ценните му качества е това, че показва колко креативни, мислещи и добри могат да бъдат тийнейджърите, които ние, възрастните, често подценяваме. Филмът може да предизвика някоя сълза, но той ще ви накара също така да се усмихнете, а и ще ви научи на някои интересни жаргонни думи на днешните младежи. "Петя на моята Петя" бе заснет с финансовата подкрепа на Националния филмов център и Община Бургас. Той е продукция на "БЪФ пикчърс", копродуцент е "Концепт студио". Оператор на филма е Иван Вацов, продуцент - Николай Урумов, режисьор - Александър Косев, сценаристи са Нели Димитрова и Валентина Ангелова. В главните роли ще видим Александра Костова, Алиса Атанасова, Алена Вергова, Юлиан Вергов, Ясен Атанасов, Албена Павлова, Васил Банов, Моню Монев, Орлин Павлов и др. Много от актьорите са родени в Бургас или житейски свързани с него, а като статисти в заснемането на филма се включиха близо 500 местни жители.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 138
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 170
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 179
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 194
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 169
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение