« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Поставят нови и с по-голям обем контейнери за отпадъци в центъра на Бургас

  • 15 Фев 2021
Системата за сметосъбиране в Централната градска част на града ще бъде модернизирана в синхрон с останалите комплекси. В района между улиците „Мария Луиза“ и „Христо Ботев“ ще бъдат поставени близо 150 нови контейнера от системата Nord. Те ще заменят по-старите съдове за отпадъци, които се използваха там досега. Новите контейнери са с по-голяма вместимост, което увеличава общия обем на поставените съдове за смет в тази зона на града с 20 %. За обслужването на новите контейнери в централната зона на града сметопочистващата фирма „Нелсен Чистота“ е осигурила нов специален камион. Той е с по-малки габарити от използваните в останалите комплекси на Бургас, което му позволява да работи без проблеми в тесните улици. С подмяната на старите съдове и пускането в експлоатация на новия камион се подобрява качеството на услугата за събиране на отпадъци. Досега за обслужването на един контейнер бяха необходими 2 минути, докато сега дейността ще се извършва само за 40 секунди. Новият камион за събиране на отпадъците от контейнерите е с висок екологичен клас, което чувствително ще намали изхвърлянето на вредни емисии във въздуха по време на работа. Той разполага с роботизирана система, която позволява на водача от кабината на машината да управлява процеса по сметосъбиране. За по-качественото извършване на дейността, служителите на „Нелсен Чистота“ ще преминат специално обучение за работа с новата техника. Бургас е първият град в България, който прилага иновативния метод за събиране на отпадъците и много други общини заимстват от натрупания вече опит в това отношение.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Гръмотевични бури и силен вятър от утре

  • 16 Апр 2024
  • 6
За 17.04.2024 г. НИМХ издава предупреждение от втора и първа степен (оранжев и жълт код) за интензивни валежи и гръмотевични бури в 16 области от страната.

Стартира специализирана полицейска операция на ГКПП

Действията се осъществяват от служители от ГДГП, ГДБОП, Агенция „Митници” и Националната агенция за приходите.

Да се чува силно гласът на интелектуалците, призова вицепрезидентът в Софийския университет "Св. Климент Охридски"

  • 16 Апр 2024
  • 32
Илияна Йотова беше гост на откриването на обновеното емблематично за Алма матер място „Яйцето“

БЪЛГАРСКИ УЧЕНИЦИ С ОТЛИЧИЯ ОТ СЪСТЕЗАНИЕ ПО БИЗНЕС В НЮ ЙОРК

Български ученици се представиха отлично на едно от най-престижните състезания по бизнес за гимназисти от икономическите училища, което се проведе в Ню Йорк.

БЪДЕЩЕТО НА БИЗНЕСА И РАЗВИТИЕТО В РЕГИОНА НА ФОКУС В DIGITAL4BURGAS

  • 16 Апр 2024
  • 49
Конференцията "Digital4Burgas: Дигитални възможности за бизнеса" се завръща в Бургас за своето пето издание.