« март 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Димитър Николов инспектира строежа на новия корпус на ПГ по компютърно програмиране и иновации

Новата сграда ще бъде на три етажа, с разгъната застроена площ 1300 кв. м. и топла връзка с основния учебен корпус на училището по компютърни технологии. „Новият учебен корпус ще даде възможност не само за разширение на базата и паралелките, които се обучават в компютърната гимназия, но също за бъдещото й развитие и надграждане на изучаваните иновативни направления. Тук от септември ще започне обучението в най-новата специалност „Роботика и изкуствен интелект“, сподели кметът Николов при посещението си на строителната площадка. На първия етаж ще има общо 4 учебни помещения – две класни стаи и две специализирани лаборатории. Вторият етаж ще съдържа 6 помещения, които ще представляват три класни стаи, стая за самоподготовка и два компютърни кабинета. На последния (трети) етаж ще има два компютърни кабинета, кабинет по физика с хранилище към него и кабинет по изкуствен интелект за новата специалност в гимназията - „Роботика и изкуствен интелект“. Кабинетът по роботика ще има и зона за презентации, отделена с прозрачна преграда, за да могат да се наблюдават презентациите и отвън. Трите етажа ще бъдат свързани със стълбище и асансьор, който може да бъде използван от лица в неравностойно положение. Новият корпус ще бъде съобразен функционално и цветово със съществуващата учебна сграда. Неговата фасада ще бъде допълнително модернизирана с монтиране на подвижни слънцезащитни елементи на релси (2 и 3 етаж), вертикални фотоволтаични жалузи с функция на слънцезащитни елементи и на алтернативен енергиен източник и фотоволтаични панели на покрива. „Съвсем скоро ще започнем изграждане на нов корпус на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ откъм улица „Алеко Константинов“ и проектиране на нов учебен корпус на Природо-математическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“ и на гимназията за романски езици „Георги С. Раковски“. С това ще осигурим отделен сграден фонд на тези училища и преминаването им към едносменен режим на обучение“, допълни още кметът Димитър Николов.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Рязко подобряване на икономическите перспективи за Китай

  • 02 Мар 2021
  • 147
Германският център за европейски икономически изследвания заяви във вторник, че очакванията за представянето на китайската икономика са се увеличили до ново рекордно ниво.

Лондон с амбиции да домакинства Мондиал 2030

  • 02 Мар 2021
  • 111
Британският премиер Борис Джонсън предложи стадиони на Острова за провеждане на цялото Европейско първенство по футбол, което бе отложено миналата година заради пандемията. Джонсън освен това иска да бъде домакин и на Световното първенство през 2030 година.

Саркози стана първият френски президент, който отива в затвора

  • 02 Мар 2021
  • 110
Бившият френски президент Никола Саркози бе осъден на три години затвор за корупция, включително една година – ефективно.

За трети път тази година държавата тегли заем

  • 02 Мар 2021
  • 108
Общата сума на новопоетия дълг ще стане 700 млн. лв.

66% от учителите искат мандатност на директорите

  • 02 Мар 2021
  • 110
Това сочи национална анкета сред 8000 учители и директори на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, целяща да проучи политиката по подбор, задържане и мандатност на директорите в системата.