Започва кандидатстването по проекта за подмяна на старите печки в „Долно Езерово“

До дни ще стартира подаването на документи за подмяна на старите печки на твърдо гориво с нови екоуреди в квартал „Долно Езерово“. Инициативата се осъществява по проект на Община Бургас за намаляване на замърсяването с фини прахови частици, които се генерират от битовото отопление на дърва и въглища. Проектът предвижда всяко домакинство от бургаския квартал да има възможност да кандидатства за безплатна подмяна на старата печка с нов отоплителен уред. От тази възможност може да се възползват над 2280 домакинства. Непосредствено преди старта на процедурата за кандидатстване по проекта ще бъде съобщено как ще се осъществява подаването на документи. Основна цел на проекта е подобряване качеството на атмосферния въздух на територията на община Бургас чрез намаляване емисиите на фини прахови частици с източник битово отопление с твърдо гориво. Чрез изпълнението на дейностите за осигуряване на нови отоплителни уреди на екологично гориво за домакинствата се надгражда системата от мерки на Община Бургас за подобряване качеството на атмосферния въздух. Проектът "Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. Долно Езерово, гр. Бургас" се финансира по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезиония фонд. След месец май ще започне приемът на документи по основната фаза на другия проект на Община Бургас за подмяна на стари печки на дърва в Централна градска част, квартал „Възраждане“ и комплексите „Лазур“, „Братя Миладинови“ и зона Г на „Меден рудник“. До този момент при изпълнението на пилотната фаза са подменени безплатно отоплителните уреди в 89 домакинства. В следващия етап това ще се случи и в други 1914 домакинства от съответните райони на града.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 97
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 89
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 86
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 94
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.