« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Намаляват таксите за наем на творческите школи

Целта е да се подпомогне дейността на формациите по танцово, творческо и музикално изкуство в условията на пандемията. Редуцирането бе одобрено днес, на последната за годината сесия на Общински съвет - Бургас. Вследствие на наложените противоепидемични мерки, в момента тези школи не могат да извършват дейността си. При разхлабване на ограниченията се очаква те да възстановят работа, но не с пълен капацитет. Решението на общинските съветници предвижда за периода на обявената извънредна епидемична обстановка цените за наемане на обектите общинска собственост, в които се провеждат занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, да бъдат редуцирани съразмерно с действащите заповеди на министъра на здравеопазването ограничения за заетост на местата, отнесени към общия капацитет на помещението или съоръжението. С решение на Общински съвет - Бургас от края на септември т.г. бяха редуцирани пропорционално цените за наемане на обектите общинска собственост за периода на обявената извънредна епидемична обстановка, в които се провеждат културни, спортни и други събития. Решението днес е поредна стъпка от последователната политика на местната власт за подпомагане на културата и творческите индустрии.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината реставрира 130-годишния храм „Св. Троица" в с. Извор

  • 22 Ян 2021
  • 404
130-годишният храм "Св. Троица" в с. Извор ще бъде изцяло реставриран. През миналата година Община Бургас осигури 30 000 лв., с които бе изграден нов покрив, обновена бе и камбанарията.

От понеделник спират движението по ул. „Петко Задгорски“

  • 22 Ян 2021
  • 291
Улица "Петко Задгорски" е главна пътна артерия на бургаския жилищен комплекс "Изгрев". Не е ремонтирана сериозно от много години. Община Бургас и ВиК съгласуваха графиците си и нейното обновяване вече започна.

Започна изграждането на северния обходен път на Бургас

  • 21 Ян 2021
  • 355
Започна строителството на северния обходен път на Бургас. С изграждането на трасето, с дължина 4,7 км, транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на града.

Разрешават проблема с водната криза в Димчево

  • 21 Ян 2021
  • 344
Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблема с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево.

Кметът предлага да се разширят възможностите на общинските програми за отпускане на стипендии

  • 21 Ян 2021
  • 343
Нови правила за насърчаване и подкрепа на бургаските ученици и студенти с изявени постижения в областта на науката, изкуството или спорта, предлага кметът Димитър Николов. Целта на промените е да се разширят възможностите на програмата.