Над 170 хиляди лева от санкции са постъпили в РИОСВ през октомври

Общо 130 проверки на 124 обекта са извършили експертите на РИОСВ – Бургас през октомври. От тях 58 са извънредни. За установени несъответствия по прилагане на екологичното законодателство са дадени 41 предписания. Съставени са девет акта за констатирани административни нарушения. Десет са наказателните постановления за нарушаване на екологичното законодателство. Наложени са четири санкции в размер на 173 013,03 лева. лв. Най-голяма по размер санкция в размер от 170 636,00 лв., е за обект: канализационна система „Равда – Сл. бряг - Несебър”, считано от 01.09.2016 г. във връзка с проведен контролен миниторинг. Събраните суми по наложени санкции през октомври са в размер на 12 013,03 лв. От тях 9610,42 лева са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират обекти-замърсители на околната среда и глобени от екоинспекцията. Общините, получили най - големи приходи от наложени санкции са: Община Несебър - 1885.60 лева и Община Средец - 2078.86 лева. Средствата могат да се използват само за реализиране на екологични проекти. Тридесет и четири са сигналите на „зеления“ телефон , по които са извършени  проверки от РИОСВ – Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 69
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 79
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 84
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 130
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 108
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.