« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ТИР се обърна на кръговото до "Мираж"

  • 10 Дек 2020
18-годишен младеж от Средец открадна ТИР и го преобърна на кръговото кръстовище до хотел Мираж, в посока София, съобщиха от МВР. Късно снощи полицаите забелязали криволичещата машина в района на бл. 39 в "Изгрев" като подали сигнал със стоп-палка за спиране и извършване на полицейска проверка. Водачът не се съобразил с полицейските разпореждания и увеличавайки скоростта се включил в улица „Димитър Димов“, преминавайки с десен завой по ул. „Копривщица“, бул. „Демокрация“, ул. „Дунав“ и с десен завой по бул. „Стефан Стамболов“ в посока София. ТИР-ът е последван от полицейски патрули и в района на кръговото кръстовище до хотел „Мираж“, поради движение с несъобразена скорост по мокра пътна настилка, товарния автомобил се преобръща в дясно, блокирайки бул. „Никола Петков“ в посока от к-с „Изгрев“ към Централна градска част и София и разсипвайки по пътното платно дървения материал, с който е бил натоварен. Установено е, че зад волана на ТИР-а бил 18-годишен младеж от Средец, обитаващ социално жилище в к-с „Славейков“ / същият е стар познайник на полицията, като нееднократно е извършвал кражби на дребни вещи и хранителни продукти от търговски обекти, навършил е пълнолетие преди месец, но в предвид ковид-кризата все още не е пренасочен извън социалното жилище/. Младежът не притежава шофьорска книжка и е дал противоречиви обяснения как е проникнал в кабината на ТИР-а, паркиран в района на паркинг към завод „Кроношпан“, откъдето днес сутринта е трябвало да потегли в посока Русе. Към момента 18 годишния младеж е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на значителни материални щети по непредпазливост след управление на МПС. Пътната отсечка на бул. „Никола Петков“ е освободена от ТИР-а около 05.15 ч., когато товарния автомобил е изправен на гуми и изтеглен. В момента стоката, с която е бил натоварен – дървени плоскости от завод „Кроношпан“, се събира за да бъде възстановен нормалния пътен трафик. Във връзка с осъществения пътен инцидент, от който няма пострадали, но са настъпили значителни материални щети, маршрута на автобусите от градския и междуградски транспорт, както и леките автомобили от комплексите „Изгрев“ и „Зорница“, ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут. По случая в Пето Районно управление – Бургас е образувано досъдебно производство.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 84
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 98
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 108
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 122
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 104
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение