« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас закупува нов ЕКГ - апарат за нуждите на Ковид сектора в Комплексно-онкологичния център

Уредът за електрокардиограма ще подпомогне работата на медиците при грижата им за пациентите. Избраният модел е CARDIOVIT AT-102 G2 на водещия световен производител и доставчик на устройства за кардиопулмонална диагностика, дефибрилация, наблюдение на пациентите и софтуерни решения за медицинската индустрия - SCHILLER AG. ЕКГ- апаратът се използва за запис на електрическата активност на сърцето. Тя отразява сърдечната честота и ритъм, сърдечната проводимост, както и позицията на сърцето. Това е основно и информативно изследване, което позволява на лекаря да идентифицира остро или хронично увреждане на сърдечния мускул и промени в електрическата активност на сърцето. Електрокардиографията е основен метод за диагностика на редица сериозни заболявания, като остър коронарен инцидент - инфаркт на миокарда, хронична исхемична болест на сърцето, вродени и придобити ритъмни и проводни нарушения на сърдечния мускул, структурни промени в сърдечния мускул - хипертрофия, обременяване на сърдечни кухини при клапни пороци и хипертония. Използва се още за мониториране функцията на пейсмейкъри, като допълнително изследване при нарушения в електролитния баланс, при ритъмни и проводни нарушения резултат от прием на медикаменти или от други основни заболявания - например заболявания на щитовидната жлеза, бъбреците, при съмнение за перикарден излив и др. Освен ЕКГ- апарата, във фоайето на новия корпус на болничното заведение е монтиран апарат за калцуни, дарение от Община Бургас. Целта е наред с редовното почистване и дезинфекциране на помещенията в сградата, машината за автоматизирано обуване на калцуни допълнително да предпазва от външно замърсяване, пренасяно с обувките на посетителите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НА 28 АПРИЛ ЧИТАЛИЩЕ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ 1985" ОРГАНИЗИРА КОНЦЕРТ "ПЪСТРА ЦВЕТНИЦА"

  • 19 Апр 2024
  • 11
На 28 април, неделя, от 10:30 ч., Народно читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985" организира концерт "Пъстра Цветница" със съдействието на Община Бургас.

Президентите на България и Италия посетиха учебния полигон „Ново село“

  • 19 Апр 2024
  • 33
Българските военнослужещи допринасят за сигурността не само на България, но и на целия регион, каза държавният глава и върховен главнокомандващ на среща с контингента ни в рамките на Многонационалната бойна група

УЧЕНИЦИ С УЧАСТИЕ В СИМУЛАТИВЕН ПРОЦЕС ПО ОБВИНЕНИЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МПС СЛЕД УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ, ОРГАНИЗИРАН ОТ РАЙОННИТЕ ПРОКУРАТУРА И СЪД В ГР. КЮСТЕНДИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 33
По инициатива на Районна прокуратура-Кюстендил се проведе симулативен съдебен процес с участието на ученици от гимназиални класове от училищата в града и доброволци към съвета по наркотични вещества към Община Кюстендил.