« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургас се включва в Европейската нощ на учените с екологично и технологично събитие

Европейската нощ на учените е ежегодно събитие, осъществявано с помощта на програма Хоризонт 2020. Основна му цел е да засили обществената осведоменост и интереса към науката и иновациите, да открои мястото и влиянието на науката в обществения живот и да привлече млади таланти към науката и кариерата на учения. През 2020 г. Европейската нощ на учените се провежда на 27 ноември - два месеца по-късно от обичайната дата в края на септември. Поради епидемичната обстановка, в страната събитията ще бъдат предимно онлайн и ще се излъчват свободно на 27 ноември от 14.00 ч. тук: http://shorturl.at/dCSU8 Организаторите в Бургас от Университет "Проф. д-р Асен Златаров" са избрали два акцента в програмата - екология и информационни технологии. В първата част ще бъде представено събитието "Какво е да си еколог?" и защо това образователно и научно направление продължава да е толкова актуално. Във втората част ще бъдат представени и наградени най-атрактивните разработки от виртуалното състезание "Моят чатбот". В рамките на програмата ще се направи и кратко обобщение на всички събития, които предхождаха Европейската нощ на учените в Бургас - форум "Информационните и креативни технологии в помощ на туристическия сектор във време на КОВИД-19", "Ден на младия учен в БТУ", "Роботилница" и дейностите от проект УНИТе. Бургаският технически университет "Проф. д-р Асен Златаров" е член на консорциума от университети и изследователски институти, обединени в общ проект К-ТРИО 4. Традиционно той е в основата на организацията на Европейската нощ на учените в 6 български града - Бургас, Варна, Пловдив, Русе, София и Стара Загора. Проектът предоставя на българските граждани възможност за участие в различни инициативи, като ги прави съпричастни към иновативни научни постижения и творчески таланти на учените.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 103
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 115
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 104
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 124
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 110
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.