« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Намерение: Да се обособят детски кътове в ремонтирания дом на НХК

 • 23 Ное 2020
Идеята може да се осъществи чрез проект „Детски кътове“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“. Община Бургас разполага с подходящи две свързани с общ коридор помещения, които се намират на първия етаж в северното крило на новоремонтираната сграда на Културен дом на НХК. В непосредствена близост до тях има санитарни възли и асансьор. Настилката в помещенията е в добро състояние, налични са подходяща осветеност, вентилация и отопление. Намеренията са да се обособят две зони – за деца до 7 и до 12 г. За реализация на проектните дейности е предвидено да се включат 35 деца и ученици, за които да бъдат назначени 6 безработни лица с подходящо образование за период от 12 месеца. Съгласно изискванията за кандидатстване по процедурата максималния размер на безвъзмездната финансова помощ за всеки конкретен проект е до 150 000 лева, като не се изисква съфинансиране от кандидатите. Крайният срок за кандидатстване е 15.12.2020 г. Затова предложението, входирано от кмета, ще бъде разгледано на предстоящата общинска сесия. Дейностите по процедурата са насочени към създаване и оборудване на детски кътове, в които да се предоставят почасови грижи за деца на възраст до 12 години Помещенията ще бъдат разделени на възрастови групи (до 3 г. и от 3 до 12 г.), съгласно което ще се обособят отделни зони със съответните за нея занимания и пособия за игра. Предвижда се по проекта да бъдат наети безработни лица с подходящо образование, които да осъществяват грижи за децата почасово. Лицата, които не притежават образователна степен или професионална квалификация в сферата на образованието, социалните услуги за деца и здравеопазването следва задължително да бъдат включени в обучение за придобиване на съответната степен. Те могат да бъдат наети на пълен или непълен работен ден, в съответствие с броя на децата, за които полагат грижи. Минималният брой деца, за което всяко ангажирано лице следва за полага грижи е пет. Съгласно условията за кандидатстване всяко проектно предложение трябва да предоставя грижи за минимум 15 деца. Целта е да се предоставят възможности за по-доброто съвместяване на професионалния с личния живот на работниците и служителите, осигурявайки кътове за деца на работното място Това от своя страна ще спомогне за превенция на отсъствието от работа, допринасяйки за улесняване достъпа до заетост за работещите родители. Чрез създаването на предпоставки за съчетаване на семейния с професионалния живот, от една страна се цели запазване равнището на трудовата и икономическа активност на родителите, а от друга се запазване качеството на работната сила и производителността на труда, използвайки пълния потенциал на развиващия се трудов пазар.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

 • 23 Фев 2024
 • 250
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

 • 23 Фев 2024
 • 200
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

 • 22 Фев 2024
 • 421
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

 • 22 Фев 2024
 • 419
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

 • 22 Фев 2024
 • 412
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.