Инспектори на хайка по пазарите в Бургас

Инспектори от няколко държавни агенции тръгнаха на проверки по пазарите в Бургас. Те установяват, че мерките срещу COVID-19 в морския град се спазват. „Проверките са предимно за наличие на маски от страна на продавачите и на купувачите. Инициирали сме ги съвместно с полицията. Засега всички правила са изпълнени. Всичко е наред. Тези, които подготвяха сергиите си рано сутринта, бяха с предпазни маски. Има желание и воля да се спазват всички правила“, каза пред бТВ Ивелина Стратева от Дирекция „Стопански дейности“. По-късно на пазара ще дойдат проверяващите от РЗИ и от Инспекцията по храните. „Вече имаме опит. Въведохме нормите. Проверките доказват, че се справяме. Можем обаче да кажем на хората всичко, да сложим табели и дезинфектори, да си дадат всички предписания, но гражданите са тези, които изпълняват нарежданията на органите на здравеопазването“, заяви управителят на „Бургаски пазари“ Живко Панайотов. „От нас това, което се изисква, го правим. Всички искаме да сме здраве“, каза още тоѝ. www.flagman.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Мандатите на шефовете на БНР и БНТ се удължават от три на пет години

  • 24 Фев 2021
  • 112
Според сегашното заварено положение директорът на БНР Андон Балтаков ще остане на поста до 2023 година, а на БНТ Емил Кошлуков до 2022 година. След това ще се проведат нови конкурси за 5-годишни мандати.

Силно земетресение разтърси централна Хърватия

  • 24 Фев 2021
  • 91
Трус с магнитуд 4,1 по Рихтер разтърси днес района на хърватския град Сисак, съобщиха хърватските медии.

ЮНЕСКО организира онлайн конференция, посветена на сигурността на журналистите

  • 24 Фев 2021
  • 88
Групата на приятели за сигурността на журналистите при ЮНЕСКО, председателствана от Австрия, заедно с ЮНЕСКО и други партньори, сред които Нидерландия, Люксембург и Канада, ще бъде домакин на онлайн конференция, посветена на темата за безнаказаността на престъпленията срещу журналисти.

Премиерът обяви кога ще отворят ресторантите, игралните зали и нощните заведения

  • 24 Фев 2021
  • 89
Близо 150 000 са ваксинираните до момента български граждани, като само за ден са имунизирани над 17 000 желаещи, а над 200 000 са оздравелите пациенти с COVID-19. „С това темпо на ваксинация и с този щит от 350 000 души, който имаме пред пандемията, на 1 март ресторантите и игралните зали ще бъдат отворени, а от 1 април ще заработят и нощните заведения“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.

Оборудват лодкостоянката в „Крайморие“ със специални съоръжения за плавателните съдове

  • 24 Фев 2021
  • 87
Община Бургас продължава да работи за осигуряване на по-добри условия за развитието на рибарството в района.