Мая Манолова атакува с въпроси новия директор на РИОСВ-Бургас

Поводът бе качеството на въздуха в морския град, тъй като до Манолова са достигнали много оплаквания от жители на четири бургаски комплекса за неприятна миризма. Заедно с бившия омбудсман бяха и политикът от Движение „България на гражданите“ и Живко Табаков, лидер на Движението в Бургас. Те са пожелали и среща с ръководството на местен завод, но такава им е била отказана. Пред Иванова те сигнализираха за сериозни разминавания в данните, които дава станцията на Общината и тази на авторитетна международна организация, базирана в САЩ. Разликата е, че тази в Бургас показва данните за цял ден, докато американската на момента. „Хората трябва да имат достъп до сертифицирана станция и всеки да може в реално време, ако му мирише на неприятно, да види какво се случва около него или до други места, за които има информация, че се усеща някаква миризма. Бургазлии искат данни на моменти, а не за 24 часа. Всеки има право информация и да знае какво диша“, каза още Манолова. Директорът на РИОСВ-Бургас отговори, че при тях няма данни за превишения, измерванията показвали показатели, които са в допустимите норми. При това положение няма как да се наложат санкции. „Данните, които Вие ми предоставяте, не мога да кажа до колко са показателни, но ние ще ги проверим“, допълни Иванова. На питане от страна на Мая Манолова дали се предвижда закупуването на такава станция, която да показва в реално време качеството на въздуха, директорът на РИОСВ-Бургас заяви, че това трябва да се обсъди с ръководството и самата тя няма как да вземе такова решение. Друг от въпросите,който Манолова и придружаващите отправиха към нея е, дали тя е избрана чрез конкурс за поста директор и дали е временно или постоянно изпълняващ тази длъжност. Иванова им отговори, че не заема временно този пост, а ще остане там, докато бъде организирам конкурс. Все още няма избрана дата за него, като това трябва да бъде направено от Министерството на Околната среда и водите. Източник: Черноморски фар

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 137
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 130
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 134
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 425
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 397
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.