Балетист от Бургаската опера е с коронавирус

Тази новина идва само два дни, след като директорът на Бургаската опера – доц. д-р Александър Текелиев получи на 12-и октомври приза „Протегната ръка“ на официален форум в Резиденция „Бояна“ – София, организиран от Националното сдружение на общините, както и плакет с благодарност за предоставените от гардеробиерките на Операта около 20 000 предпазни маски, предадени безвъзмездно за нуждите на медицински и социални институции, както и за административния сектор, по време на изолацията през пролетта на 2020 г. По повод установеното заболяване на артист-балетиста, от страна на бургаската културна институция е уведомена Регионалната здравна инспекция, взети са необходимите санитарни мерки, дезинфекцират се всички помещения на територията на Операта, а съставът на балета, както и всички установени контактни лица, са поставени под 14-дневна карантина, с цел превенция на разпространението на вируса. Всички служители – представители на ръководството, административния и художествения състави, както и техническите служби на Бургаската опера, желаем възможно най-безпроблемно протичане на заболяването на нашия артист и бързо възстановяване! Концертът, обявен за 18-и октомври – рециталът на Минчо Минчев и Людмил Ангелов, ще се състои. Залата ще бъде подложена на пълна дезинфекция, а двамата именити солисти не са били контактни с балетиста от ансамбъла на Бургаската опера. „Молим, всички присъстващи на рецитала, да носят предпазни маски, каквото е било изискването и досега! Според изискванията на Здравното министерство, разположението на местата е съобразено с изискуемата дистанция между посетителите“, призовават от Операта.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 214
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 201
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 209
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 405
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 370
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас