« октомври 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Връчват първите годишни награди „Лекар на Бургас“ в Деня на Свети Йоан Рилски

В Деня на Свети Йоан Рилски и професионален празник на българския лекар - 19 октомври, ще бъдат връчени първите Годишни награди "Лекар на Бургас". Тържествената церемония ще се състои в сградата на Медицинския факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Инициативата ще мине под знака на пандемията от Ковид-19 и ще отчете приноса на лекарите, които участват в битката с коварната болест. Номинациите на заслужилите признание през 2020-та година бургаски медици са разпределени в пет категории: 1. "Млад лекар на Бургас 2020 - до 35 г. с изявени професионални качества, научно-практически постижения и признание от пациентите" ИНДИВИДУАЛНА ГОДИШНА НАГРАДА 2. "Лекар по дентална медицина на Бургас 2020" ИНДИВИДУАЛНА ГОДИШНА НАГРАДА 3. "Специална награда за лекарски екипи, с изключителен принос в борбата с КОВИД-19 през 2020 година" КОЛЕКТИВНА ГОДИШНА 4. "Дългогодишна дейност за развитие на научно-практическата медицина в град Бургас"; ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА ЗА ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС 5. "Лекар на Бургас 2020 - за висок лекарски професионализъм, морал и етика" ИНДИВИДУАЛНА ГОДИШНА НАГРАДА Имената на отличените медици бяха излъчени от експертна комисия в състав: декан на Медицински факултет в Университет "Проф. д-р Асен Златаров", председател на комисията по здравеопазване към Общински съвет, директор на Регионална здравна инспекция, Общински лекар и директор на Регионална здравноосигурителна каса. Годините награди "Лекар на Бургас" се организират от Община Бургас и Медицински факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров", а номинациите са подадени от съсловните лекарски организации - Регионалната колегия на Български лекарски съюз, Районната колегия на Български зъболекарски съюз, Регионалната структура на Национално сдружение на общопрактикуващите лекари, регионалните представителства на дружествата по специалности, лечебните заведения, пациентските организации, сдружения с нестопанска цел, работещи в областта на медицината.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Няма установено нарушение на качеството на въздуха през изминалата седмица

  • 19 Окт 2020
  • 129
Няма нарушение на качеството на атмосферния въздух, както и отклонения в измерваните концентрации на контролираните замърсители, показват събраните данни от измервателните станции.

До края на деня ще има противогрипни ваксини в аптеките

  • 19 Окт 2020
  • 117
Противогрипните ваксините вече са в България и днес следобяд ще бъдат разпределени в аптечната мрежа.

Медицинският университет в Плевен минава на онлайн обучение

  • 19 Окт 2020
  • 119
Медицинският университет в Плевен от днес преминава към обучение в електронна среда за срок от две седмици.

Италия затяга мерките заради ръст в броя на заразените с коронавирус

  • 19 Окт 2020
  • 119
Италианският премиер Джузепе Конте обяви снощи нови мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, тъй като броят на новите заразени на денонощие продължава да бележи нови рекорди

СЗО: Светът не беше готов за пандемията

  • 19 Окт 2020
  • 117
Светът като цяло не беше готов за разпространението на коронавируса, заяви генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус.