Ученици събират средства за учителката и бард, която се нуждае от лечение в Германия

Бургаски ученици събират средства за учителката и бард от Бургас Надежда Райкова, която е с прогресиращ карцином на синусите и се нуждае от лечение в Германия. Единствената надежда за лечение и пълно оздравяване й дават лекарите от Хайделберг, но сумата от 30 000 евро е непосилна за Надежда Райкова, а всяко забавяне може да е фатално за нея. „Видимо в началото нещата потръгнаха добре, но във втория месец с едното око започнах да виждам двойно. За съжаление след още три месеца се получи пареза и започна една дълга одисея от лежане по болници“, сподели пред камерата на БНТ Надежда Райкова. Повече от 20 години тя работи като начален учител в бургаското училище СОУ „Димчо Дебелянов“. В борбата срещу рака неотлъчно й помага малката й дъщеря Цветелина Йорданова, която тази година ще е абитуриентка. "Трудно ми е да съчетавам и училище, и да я подкрепям, но вярвам, че заедно ще успеем", каза Цвети. В Бургас стартират редица кампании по набиране на средства за лечение на учителката. Децата в цялото училище, където учи малката дъщеря на Надя, събират пари, за да може бургаската учителка да замине за лечение в Германия. В кампанията по набирането на средства се включиха и ученици от първия випуск на Надежда. „В първия момент, в който я видях в клас, разбрах, че тази жена ще остане завинаги в сърцето ми. Тя стана като моя майка“, споделя Дора Николова. „Надяваме се възможно най-бързо да се съберат парите. Всяко левче е важно“, добавят учениците, които искат да помогнат на Надежда. В момента състоянието й е изключително тежко и всяко забавяне може да е фатално за нея. Всеки, който иска да помогне за лечението на бургаската учителка, може да посети групата във Фейсбук - „Надежда за Надежда“, за да разбере повече за кампаниите и за сметките, на които може да изпрати пари. Там са посочени и местата в Бургас, където вече има поставени дарителски кутии, в които всеки може да даде колкото му е на сърце и според възможностите, за да дадем шанс за живот на бургаската учителка и бард. Ето къде да дарите пари в дарителските кутии: 1.Денонощни аптеки „ПУЛС“: - жк.“Славейков“,на разделителната улица, между кафенета „Ла Луна“ и „Континентал“; - жк.“Изгрев“, до спортен комплекс „Изгрев“ 2. Всички магазини „Тема“ 3. ОУ „Михаил Лукатник“ /базовото у-ще/ 4.ОДЗ„Детелина“ в жк. „Славейков“ 5. Цветарски бутици „Камелия“: - ул. „Кирил и Методий“ точно на кръговото зад църквата има стикери на стъклата с надпис „бутик Камелия“, до сладкарница „Марс“; -в жк.“Меден Рудник“ на лакомата спирка, пак има стикери по стъклата с надпис „Бутик Камелия“ - ул.“Гурко“ срещу дюнерите; - на ул. „Ст.Стамболов“ точно между кафене''Калина'' и супермаркет ''Гочев'' 6.Заведение за закуска в жк.''Славейков'' бл.145 до СОУ ''Димчо Дебелянов''

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 138
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 129
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 141
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 267
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 240
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.