« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Екотуризъм на кон край Вая

Дори обикновена разходка на това малко познато място, което се намира точно до Бургас може да зареди всеки с положителна енергия и красиви емоции за цяла работна седмица. Тук се предлагат различни начини за почивка сред природата. Любителите на фотографията могат да направят снимки на стотиците прелетни птици, които гнездят тук или на обичайните обитатели на езерото, които често приближават много близко до обектива. За любителите на риболова има специално отредени места и опция за барбекю на открито, разбира се с уловената риба. За най-малките се предлага разходка с лодка, забавни игри на открито и скаутски занимания. Любимото място на посетителите в екопарк за биоразнообразие Вая е конната база. Там, след подготовка от професионален треньор, всеки може да практикува конен спорт. Дори най-малките имат възможността да яздят сред природата. Професионалните ездачи в базата споделят, че тук идват цели семейства, които имат възможност да направят разходка на кон в района на парка. „След това преживяване децата са най-щастливи. Да се докоснеш до такова благородно животно и да прекараш известно време с него в един невероятен тандем, какъвто представлява конната езда оставя незабравимо чувство при всеки човек. Ние наблюдаваме децата и най-интересното при тях е, че усмивката не слиза от лицата им дори когато си тръгват. Просто усещането за истински контакт с природата е неописуем за тях и няма нищо общо с качването на електрическо влакче за 2 минути например.“, казват треньорите в парка. Екопарк Вая е дом на едни от най-красивите коне в региона. Клуб по конен спорт „Кан Крум“ разширява дейността си, благодарение на това, освен в парк Езеро любителите на ездата вече може да се практикува и в парк Вая. Всеки трябва поне веднъж в живота си да се качи на кон, казват жокеите в парка, а причината ще я разберете, ако го направите. За щастие все още има хубави и слънчевите дни, които предполагат разходки на открито и езда сред природата. Подарете си едно незабравимо преживяване в екопарк Вая. Разходка с кон и водач за 5 минути струва само 5 лв. Началното обучение по езда с кон, контролиран от водач продължава 30 минути и струва 25 лв. Напредналите ездачи могат да практикуват свободна езда 30 минути за 25 лв. Предлага се и разходка с коне, тип керван, която продължава 30 минути и също струва 25 лв.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 345
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 440
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 319
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 414
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 358
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.