Криминалисти разкриха крипто - ферма

Етаж от сграда в центъра на град Българово е бил превърнат във ферма за криптовалути, стопанисвана от бургазлия близо една година. Криминалисти от ОДМВР-Бургас атакуваха току-що сградата по подозрени, че вътре вероятно е устроена високопродуктивна нарколаборатория, предвид данните за използваното електричество При спецоперацията униформени и дежурни ченгета са се натъкнали и на самия крипто-фермер, който е бил в помещението. Той е арестуван. Оказало се, че е разположил огромно количество процесори и видеокарти, копаещи денонощно различни криптовалути. Едва ли това би могло да се квалифицира като престъпление, ако „копачът” законно е заплащал консумираното количество електроенергия. От ЕР „Юг” са подали сигнала, след близо година, отчитайки, че някъде се губят средно по 70 хил.лв. консумация на електричество месечно. Затова и при подготовката на акцията днес полицаите са смятали, че тази консумация вероятно идва от лампи с голяма мощност, с каквито на закрито се отглеждат канабисови растения. Сградата, превърната в крипто-ферма се намира на централната ул. „9 септември” в Българово. Двуетажната постройка е от тоталитарно време на РПК "Черноморка".Именно настоящият управител на кооперацията Васил Буковски е отдал под наем помещението на златотърсача.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 72
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 78
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 62
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 66
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 77
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.