Предлагат разширяване на учебната база на ПМГ и ПГРЕ с нов корпус

Това е записано в докладна записка от кмета Димитър Николов, която ще бъде разгледана на предстоящата сесия на Общинския съвет на 29 септември. Предложението за разширяването на учебната база е постъпило в общината от директорите на двете учебни гимназии. В него те посочват, че за нуждите на образователната дейност и предстоящо преминаване в едносменен режим на обучение е налице необходимост от реализиране на ново инвестиционно намерение за изграждане на нов учебен корпус в двора на училището. Причината въпросът да бъде подложен на гласуване е, че според действащия Подробен устройствен план, в рамките на имота са отредени 11453 кв. м. за застрояване, а предварителните изчисления сочат, че при 1950 ученици, които се обучават в момента в тези две гимназии, необходимата площ за строителство е 15600 кв. м. Прогнозната разгъната застроена площ /РЗП/ на новия корпус ще бъде от 4000 кв. м., което означава, че показателят за интензивност на застрояване трябва да се увеличи от 1.2 до 1.5, а плътността за застрояване до 34 % при норма от 40 %. ППМГ "Акад. Никола Обрешков" и ПГРЕ "Г. С. Раковски" са едни от най-добрите училища в града, а техните възпитаници - традиционно са с най-голям брой медали от национални и международни олимпиади и състезания, както и с най-високи оценки от държавните зрелостни изпити. За да се реализира новия корпус, обаче, е необходимо да бъде проведена процедура за изменение на устройствения план. Промяната трябва да получи първо одобрението на Общински съвет, а след това и на Министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 75
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 87
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 90
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 133
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 111
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.