Сто години отпразнува днес вестник "Черноморски фар"

С открита изложба, разположена по главната улица на Бургас „Александровска“ започнаха събитията около 100-годишнината на вестник „Черноморски фар“. Експозицията в шест двойни платна представя развитието през годините на печатното издание.Специален брой на вестника бе раздаван на минувачите, които спряха да разгледат изложбата. Галерия, но от по-новата история на „Фар-а“, може да бъде видяна и по улица „Богориди“, до регионална библиотека „Пейо Яворов“, която е много атрактивна защото проследява първите страници на вестника във времето. Тази вечер от 18:30 часа в Културен център „Морско казино“ ще бъде представена Изложбата „Съкровищницата на Фара“ . Академик Никола Съботинов специално пристигна в града за празника на вестника.Той подчерта ролята на вестника в съхранението на градската история и култура. Към хората, които са верни почитатели на вестника се обърна и главният редактор през последните години Силвия Шатърова и благодари , че верните приятели на вестника са именно четящите и образовани хора. Деца от бургаския квартал „Изгрев“ споделиха празника на вестник „Черноморски фар“.  С организацията от страна на Народно читалище „Изгрев“ те участваха в работилничка за шапки и лодки от вестници.Събитието се проведе пред библиотека „П.К. Яворов“ на улица „Алеко Богориди“. част от празничната програма за отбелязване на стогодишнината на вестника.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Срокът на всички експертни решения на ТЕЛК и НЕЛК се удължава до края на м. февруари

  • 30 Сеп 2020
  • 14
Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито срок изтича по време на извънредната епидемична обстановка, ще продължат действието си три месеца след нейното изтичане.

Болницата в Айтос ще приема само пациенти с COVID-19

  • 30 Сеп 2020
  • 60
Болницата в Айтос спира приема на пациенти в отделението за вътрешни болести. Причината - увеличения брой болни с коронавирус, след като беше установено ново огнище в шивашки цех.

Ахладова: "Докладът на ЕК за България е положителен и обективен"

  • 30 Сеп 2020
  • 55
Докладът за върховенството на закона за България е положителен и обективен, той очертава постигнатите резултати, каза в коментар правосъдният министър Десислава Ахладова.

Министър Николова: Над 22 хил. работни места в сектора са запазени благодарение на мярката 60/40

  • 30 Сеп 2020
  • 54
Последните данни за мярката 60/40, която за хотелиери и ресторантьори е 80/20, показват, че чрез нея са запазени повече от 22 хил. работни места в бранша.

Докладът на ЕК: "Липса на прозрачност в медиите и предизвикателства в борбата срещу корупцията"

  • 30 Сеп 2020
  • 52
Липсата на прозрачност при собствеността на медиите, все по-чести заплахи срещу журналисти от всякакъв вид и предизвикателства в борбата срещу корупцията - това са основните критики в доклада за България в новия хоризонтален механизъм за върховенството на закона.