« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Драстично намаление на приходите отчетоха в община Карнобат

Драстично намаление на приходите в общината отчете на свое заседание общинският съвет в Карнобат. Причините не са по различни от тези в повечето български общини - обясни кметът Георги Димитров и посочи последиците от коронакризата като една от основните. Сушата удари земеделските производители, последваха и проблеми с водоснабдяването. Между 800 и 900 хил лева са намалели постъпленията в общинския бюджет през последните 6 месеца - бе отчетено на заседанието на общ съвет. Опитваме се да овладеем щетите с намаляване на разходите - посочи кметът г димитровЗа да се справим постепепнно увеличаваме събираемостта на дължимите суми, но с по-леки за гражданите и бизнеса мерки, разсрочваме задължения и свиваме разходи. Спират се някои културно масови прояви, които и без това са затруднени заради здравните мерки. Общината бе изпрамвена и пред сериозни проблеми с водоснабдяването , поради воден режим в някои села. По всички тези причини общината възприема политика на самоограничаване и самодисциплина , за да посрещнем трудната зима, която ни предстои - посочи кметът на Карнобат Георги Димитров.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Шест изложби могат да бъдат разгледани в залите на "Флора" и НХК

  • 19 Ян 2021
  • 75
Шест интригуващи изложби могат да бъдат разгледани този месец в залите на Експоцентър "Флора" и фоайетата на обновения Дом на културата НХК. Ако се интересувате от изкуство и фотография, задължително включете в разходката си тези две локации.

Кметът иска нова специализирана социална услуга „Асистентска подкрепа“

  • 19 Ян 2021
  • 77
Община Бургас да създаде нова специализирана социална услуга "Асистентска подкрепа". Това предлага кметът Димитър Николов на местния парламент, който ще разгледа докладната записка на първото си заседание за 2021 г.

К-с „Изгрев“ с втори проект по програма "Моят град, моят квартал, моята улица"

  • 18 Ян 2021
  • 155
Започна изпълнението на втори проект по новата общинска програма "Моят град, моят квартал, моята улица". До блок 9 в к-с "Изгрев" се изгражда паркинг за 70 автомобила по изрично искане на неговите жители.

Инвеститор желае да изгради за своя сметка подземен паркинг до х-л „България“

  • 13 Ян 2021
  • 465
След основния ремонт на хотел "България", който е една от знаковите архитектурни забележителности в Бургас, неговият нов собственик представи пред общинската администрация инвестиционно намерение за изграждане на подземен паркинг.

Обзор иска да е община с местен референдум

  • 13 Ян 2021
  • 471
Подкрепяте ли предложението за обособяване на нова община с център град Обзор, състояща се от населените места - Обзор и селата Баня, Приселци, Раковсково,Емона, Паницово и Козница е въпросът, на който жители на съответните населени места ще отговарят на местен референдум.