"Нека бъде светлина" за незрящата танцьорка Валя

На 14 сепември, от 20 часа в Летния театър в Бургас ще се проведе благотворителен концерт за събиране на средства за нея. Община Бургас предоставя безвъзмездно залата, озвучителната техника и други необходими за проявата реквизити. Мотото на концерта е "Нека бъде светлина за Валя". Името на концерта е избрала сама и разказа, че посланието "Нека бъде светлина" за нея съчетава важни за живота ѝ неща. Тя ще отбележи 30 години на сцена, с прекъсване от само 7 месеца, първите, след които изгубва зрението си. Много бързо обаче тя осъзнава, че без танците животът ѝ е погубен. Като прохождане започва тя първите си стъпки в тъмнината, стъпка по стъпка на сцената. Днес тя отново танцува и се раздава на сто процента на своята публика. По време на концерта ще бъдат продавани скулптури и картини, изработени от Влентина през последната година . Ще бъдат продавани и двете ѝ книги - автобиографичната "С две хубави очи" и "Приятелство с две хубави очи", в която описва силата на емоциите и разочарованието, които довеждат до нейното “ослепяване от любов”. За операциите ѝ са необходими 16 хиляди лева: "Събрала съм една част. Мисля, че ще успея и от концерта да ги досъбера. В концерта "Нека бъде светлина за Валя" ще участват Васко Кръпката, дует "Бургас", Галя Ичеренска, Странджанският ансамбъл на Бургас.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Срокът на всички експертни решения на ТЕЛК и НЕЛК се удължава до края на м. февруари

  • 30 Сеп 2020
  • 20
Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито срок изтича по време на извънредната епидемична обстановка, ще продължат действието си три месеца след нейното изтичане.

Болницата в Айтос ще приема само пациенти с COVID-19

  • 30 Сеп 2020
  • 67
Болницата в Айтос спира приема на пациенти в отделението за вътрешни болести. Причината - увеличения брой болни с коронавирус, след като беше установено ново огнище в шивашки цех.

Ахладова: "Докладът на ЕК за България е положителен и обективен"

  • 30 Сеп 2020
  • 61
Докладът за върховенството на закона за България е положителен и обективен, той очертава постигнатите резултати, каза в коментар правосъдният министър Десислава Ахладова.

Министър Николова: Над 22 хил. работни места в сектора са запазени благодарение на мярката 60/40

  • 30 Сеп 2020
  • 60
Последните данни за мярката 60/40, която за хотелиери и ресторантьори е 80/20, показват, че чрез нея са запазени повече от 22 хил. работни места в бранша.

Докладът на ЕК: "Липса на прозрачност в медиите и предизвикателства в борбата срещу корупцията"

  • 30 Сеп 2020
  • 58
Липсата на прозрачност при собствеността на медиите, все по-чести заплахи срещу журналисти от всякакъв вид и предизвикателства в борбата срещу корупцията - това са основните критики в доклада за България в новия хоризонтален механизъм за върховенството на закона.