Бургаският клуб по подводен риболов „Черноморец“ отново е безапелационен шампион за 33-ти път

Това е 33-та шампионска титла и трета поредна отборна победа за нашите състезатели, с капитан на тима и на Националите на България - Валентин Люцканов. С нея те затвърдиха водещата си позиция в екстремния и вълнуващ спорт. По време на двата състезателни дни в разширената зона от Слънчев бряг до Ахелой, СКПР "Черноморец" завоюва 520, 92 точки и зае убедително челното място. След тях с 318,13 точки, втори се класира клуб "Месембрия", Несебър. Трети застанаха "Портус Кария" - Шабла. В индивидуалната надпревара първенец е Анастас Бъчваров от КПР "Марлин", Приморско с 174,52 точки. Държавен вицешампион стана Николай Танев от "Черноморец" - Бургас с 160,88 точки. Трети се класира съотборникът му, Валентин Люцканов със 154,69 точки. Новият метод на точкуване направи надпреварата атрактивна и интересна до последния момент. Освен обичайните платерина и кефал, обект на риболова за голяма част от състезателите бяха морските врани и лабридите. Държавното първенство беше предшествано от турнира за купа "Генчо Павлов" в Приморско, организиран от бургаския клуб. Победител в него беше Анастас Бъчваров, следван от 9-кратния абсолютен шампион на България, Валентин Люцканов от "Черноморец". Трети застана Мирослав Илчев от "Несебър". Тримата състезатели са и националите на България в този спорт. До края на сезона остава още един старт, за купа "Шабла", с който ще се финализира и надпреварата за купа "България" и Годишната ранглиста.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 102
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 107
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 95
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 134
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 93
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.