Подготвят терена за отделянето на Английската гимназия

Усилени ремонти вървят в момента в две бургаски училища и една детска градина - СУ "Йордан Йовков", СУ "Добри Чинтулов" и ДГ "Веселушко", свързани с отделянето на Английската гимназия в самостоятелна сграда. Решението АЕГ "Гео Милев" да се премести в сградата на СУ "Добри Чинтулов" в ж.к. "Изгрев", което да се пренесе в съседната на нея сграда на СУ "Йордан Йовков", бе взето на последното заседание на Общинския съвет през юли. Общо 13 класни стаи и 2 фоайета се ремонтират в сградата на СУ "Йордан Йовков", за да може в тях да се настанят учениците от СУ "Добри Чинтулов". Това са 4 стаи на Ресурсния център, който досега беше на 1-ия и ще се премести в сградата на СУ "Добри Чинтулов", както и по 2 стаи на 2-ри и 3-ти етаж и целия 4-ти етаж. Ремонт тече и в стаите на учениците на СУ "Йордан Йовков". В сградата, в която до момента се помещаваше СУ "Добри Чинтулов", а от септември ще влязат възпитаниците на Английската гимназия, се ремонтират общо 19 класни стаи - 2 стаи на 2-ри етаж, 3 на 3-ти етаж и целия 4-ти етаж. Ремонтните дейности в учебните заведения включват шпакловка и боядисване на стените на класните стаи, ново осветление, настилка и монтаж на нови врати. Обновяване тече и на целия 1-ви етаж в един от павилионите на детска градина "Веселушко" /до СУ "Йордан Йовков"/, който се ползваше от Центъра за подкрепа на личностното развитие. След ремонта те ще бъдат превърнати в модерен Център за музика и хореография, който ще служи за обезпечаване подготовката на учениците с профил "Музика" от СУ "Добри Чинтулов". В момента в стаите там се монтират шумопоглъщащи изолационни материали, които ще помагат на учениците да не си пречат, докато изучават отделните инструменти. В НЕГ "Гьоте" също започва ремонт на помещенията, използвани до момента от АЕГ "Гео Милев". Две нови пешеходни пътеки, изкуствени неравности и нови настилки на тротоарите ще осигуряват безопасен достъп на учениците от АЕГ "Гео Милев" до новата им сграда в ж.к. "Изгрев". Там ще бъдат освежени съществуващите пешеходни пътеки и ще бъдат монтирани предупредителни пътни знаци за пресичане на ученици - А19 / "Деца" / и знаци за забрана за движение със скорост над 30 км./ч. /В26/. Подобно е и положението около входовете на СУ "Йордан Йовков", където също се ремонтират тротоарите до блок 68, подменя се осветлението и се полагат изкуствени неравности.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 143
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 137
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 144
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 342
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 307
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас