127 000 туристи са обслужени на Морска гара Бургас от откриването й

Кръстеният от италианската звезда София Лорен красавец MCS Opera е последният круизен кораб за 2016-та година, който бе обслужен на Морска гара Бургас. Това е второто му посещение в рамките на месец октомври. Почти месец след приключването на активния туристически сезон Бургас и областта посрещат допълнително 2 251 чужди туристи от 43 държави, които са предпочели да пътуват по един от новите маршрути на компанията, предлагани тази есен. 13 дневното морско пътешествие включва посещения на пристанища в Италия, Гърция, Румъния и България: Чивитавекия, Генуа, Катаколон, Пирея, Тесалоноки, Констанца, Бургас, Гитио,Чивитавекия. „MSC Cruises са наш сериозен партньор и се радваме, че и тази година успяхме да надградим качеството на обслужване на пасажерите, а това не остава незабелязано от нашите партньори”, посочи изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов. Туристите са заявили предварително екскурзии до Несебър, Созопол, Бургас, остров „Света Анастасия”, Котел, Жеравна и посещение на българско село - Еркеч. Освен, че имат възможност да се запознаят с българската история, бит и традиции част от пасажерите са пожелали да дегустират и нашенско вино. От официалното откриване на Морска гара Бургас в края на 2013 година до момента са приети и обслужени 41 лайнера на 12 круизни компании с над 61 000 туристи. Премината беше и летвата от 1000 каботажни плавания на атракционните корабчета /общинският ”Света Анастасия”, „Капитан Кук”, „Мирела”, „Деймос” и др./ посещаващи острова и бургаския залив с над 66 000 туристи на борда. Общо 127 000 туристи, толкова колкото са жителите на Сливен и Приморско взети заедно, са почувствали силата и духа на родното ни забележително Южно Черноморие!

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 102
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 92
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 89
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 99
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 58
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.