« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Връчват наградата „Емил Чакъров“ на маестро Ивайло Кринчев

Първият носител на престижния приз, носещ името на световноизвестния български диригент, е цигуларят Минчо Минчев, който също е извоювал световна слава. Наградата ще бъде връчена официално по време на спектакъла "Хубавата Елена" - на 25 август, вторник, от 20.00 часа, на сцената на Летния театър в Бургас. С комичната опера в две действия от Жак Офенбах официално ще бъдат закрити Бургаските музикални празници "Емил Чакъров". Режисьор на "Хубавата Елена", по либрето на Анри Мейак и Людовик Алеви, е доц. д-р Александър Текелиев, сценографията е на Борис Стойнов, художник на костюмите е Цветанка Петкова-Стойнова, диригент на хора - Невена Михайлова, хореографията е на Гриша Роглев, концертмайстор е Йордан Ковачев, помощник-режисьор - Петър Тихолов. В ролята на Хубавата Елена, царица на Спарта, съпруга на Менелай, на сцената на Летния театър ще излезе прекрасното мецосопрано Йоана Кадийска. Маестро Ивайло Кринчев завършва Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" - София със специалностите "Хорово дирижиране" в класа на проф.Лилия Гюлева и "Оперно-симфонично дирижиране" при Димитър Манолов и проф. Иван Вульпе. Участва в майсторските класове по симфонично дирижиране под ръководство на проф. Иля Мусин, Санкт Петербург и проф. Карл Остерайхер, Виена. От 1990 г. до 1996 г. е диригент в Бургаската опера и филхармонията, а от 1996 до 1999 г. е и директор на Операта. Под негово ръководство за първи път там са поставени оперите "Дон Жуан" и "Норма". Той е и един от основателите и участниците в първото издание на музикалните празници на името на Емил Чакъров, открити с ,,Реквием" от Джузепе Верди под негово ръководство. На следващата година вече работи като артистичен директор и диригент за продуцентска агенция "Евростейдж", Амстердам, Холандия и дирижира множество оперни спектакли в Холандия, Португалия, Испания, Франция и Швейцария. Гостувал е на много симфонични оркестри и оперни театри в България, Румъния и Сърбия. Има записи за БНР и БНТ. От 2002 г. има ежегодни изяви в Южна Корея. Дирижира редица симфонични и камерни оркестри и провежда майсторски класове в различни университети. През 2007 г. е диригент на операта "Бътерфлай" от Джакомо Пучини, с участието на оркестъра на Софийска опера и записана от националното радио KBS. През 2018 г. е поканен за международната суперпродукция на операта ,,Аида" от Джузепе Верди, съвместно с оперните театри на Дегу и Куангджу и с участието на националния хор от Сеул. От 2015 г. е главен диригент на Старозагорска опера. Преподавателската си дейност в НМА започва през 1993г. по специалностите "Оперно пеене с диригент" и "Оперно-симфонично дирижиране". През 2005г. получава научното звание доцент. През 2014 г. придобива образователната и научна степен ,,доктор", а от 2015 г. - академичната длъжност професор. През периода 2012 - 2016 г. е завеждащ катедра Музикално-сценично изкуство към ВФ на НМА, а от 2016 г. - заместник-ректор.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Детски фолклорен събор оглася за трети път Бургас

  • 02 Юни 2023
  • 264
Детски фолклорен събор ще се проведе за трети път в Бургас в дните от 02 до 04 юни. Настоящото издание на проявата идва след големия успех на първите две прояви през 2021 и 2022 година.

Отбелязваме Деня на Ботев и падналите за свободата на България

  • 02 Юни 2023
  • 233
Отбелязваме Деня на Ботев и падналите за свободата на България. През 1876 г. България губи един от най-героичните образи в нейната история - Христо Ботев.

Община Бургас и Бургаската педиатрична асоциация подписаха споразумение за партньорство в областта на детското здраве

  • 02 Юни 2023
  • 240
В Културен център „Морско казино“ кметът Димитър Николов и председателят на Сдружение „Бургаска педиатрична асоциация“, педиатър и пулмолог д-р Жени Стоичкова подписаха споразумение за партньорство между Община Бургас и Асоциацията за съвместни бъдещи дейности и реализиране на събития в посока профилактика и промоция на детското здраве.

Честит първи юни на всички деца!

  • 01 Юни 2023
  • 450
Честит първи юни от кмета Димитър Николов. "Скъпи деца, Днес е най-веселият и безгрижен празник – 1 юни, Международният ден на детето!"

На 2 юни откриват в Бургас фотоизложбата „Далеч от Африка“

  • 01 Юни 2023
  • 422
Фотоизложбата „Далеч от Африка“ ще се представи в периода 2 -20 юни в Центъра за съвременно изкуство и библиотека – Бургас. Експозицията включва фотографиите на двама известни артисти - професионалният фотограф Атанас Кънев и театралната режисьорка Елена Панайотова.