« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Добрият пример: 12-годишна бургаска спортистка спаси дете от удавяне

Десислава Камалиева, ученичка в ОУ „Пейо Яворов“, е измъкнала изпод водата давещо се 4-годишно момиченце. Случаят е станал в сряда по обед на северния плаж в Бургас при червен флаг за бурно море и мъртво вълнение. Малкото дете и Деси са били във водата на около 2 метра от брега. За високата 1,70 метра спортистка не е било много дълбоко, водата ѝ е стигала до кръста. За 4-годишното дете обаче е било достатъчно опасно. То е полечено от подводното течение, като същевременно е залято от вълна. „В този момент чух свирката на спасителя. Погледнах към дъщеря си, която беше добре. И докато спасителят свали тениската си, тя се огледа, тръгна към детенцето, което се давеше, и го повдигна над водата. В това време спасителят на близкия пост, а след него и втори се втурнаха във водата и взеха от ръцете на дъщеря ми малкото момиченце“, разказа майката на Деси – Валентина Камалиева, пред Gramofona.com. Спасеното дете е добре. То е предадено на родителите си – младо семейство, което било на плажа. Обяснявайки реакцията си, Десислава казала на майки си, че е подходила инстинктивно в ситуацията, която се развила за секунди. Самата тя има сестричка на възрастта на спасеното дете. „Чувството за взаимопомощ се е обадило у нея. Ние сме семейство, което ценим тези неща и се стремим да помагаме на хората в беда. На мен самата не ми беше никак комфортно в тази ситуация. Казах ѝ, че направеното от нея е много хубаво, но не е обучена за това. Тогава Десислава се замисли и си даде сметка, че всъщност и тя е била в опасност. Но фактът, че не помисли за себе си, а за другия, говори достатъчно много, че човечността е водеща в ситуацията“, сподели Валентина. Това не е първият случай, в който семейството помага на човек в морето. Съпругът на Валентина също е спасявал давещ се. Майката на Деси похвали спасителите на плажа, които са си свършили много добросъвестно работата. След инцидента те веднага са забили колчета на мястото в морето, където се разиграва ситуацията, и са предупредили всички плажуващи с малки деца да не влизат в този участък. От своя страна спасителите също са благодарни за действията на младата баскетболистка. „Да вярно е, така беше. Тя го хвана и аз го поех от нейните ръце. Всъщност момичето го задържа да не потъне“, потвърди думите на майката старши спасителят на северния плаж Веселин Илиев. Той коментира, че много други хора в подобна ситуация започват да се оглеждат и не могат да реагират, а Десислава веднага е скочила да помага, за което ѝ е много благодарен.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 160
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 143
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 366
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 361
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 357
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.