Шанс за безработни младежи: Община Бургас обявява места за стаж

Тази възможност идва по проект "Нова възможност за младежка заетост", финансиран от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Общината ще бъде работодател на младежите и ще им осигури заплата /минималната за страната/ и осигуровки по време на стажа, а опитът, който младежите ще придобият след това, ще им помогне успешно да намерят работа по професията. Обучението в общинската администрация е за период от 6 месеца, а обявените места са седем в пет различни дирекции и отдели. Дирекция "Здравеопазване, социални дейности и младежки политики" ще предостави 3 работни места - едно за Младши юрисконсулт с висше образование, степен Магистър и специалност "Право" и две за Младши експерт с висше образование, степен Бакалавър и специалности "Социални дейности", "Социална педагогика", "Специална педагогика", "Социален мениджмънт", "Педагогика", "Управление на човешките ресурси" и "Публична администрация". Едно място е обявено в отдел "Превенции и младежка заетост". Изискваното образование е висше, степен Бакалавър и една от специалностите "Педагогика", "Социална педагогика", "Психология" или други в педагогическата, психологическата и социалната сфера. В отдел "Строителство, озеленяване и енергийна ефективност" има две работни места. За там се търсят младежи с висше образование в специалности в техническата сфера като "Гражданско строителство", "Инженерни материали", "Индустриален мениджмънт" и "Системно инженерство". Още едно място е отворено за младши експерт с висше образование, степен Бакалавър в специалностите "Педагогика", "Социална педагогика" и "Психология" за общинската Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Изискванията към младежите са да бъдат регистрирани в дирекция "Бюро по труда", да са на възраст до 29 години включително, да не участват в никаква форма на заетост /например да не работят по трудово/служебно правоотношение, независимо от вида му/, не осъществяват стопанска дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, включително еднолични търговци, не са тютюнопроизводители/земеделски производители, да нямат договори за управление на търговски дружества, да нямат доходи от упражняване на занаят или свободна професия, нито доходи от извънтрудови правоотношения и не са изпълнители по договори за изработка/услуга, сключени по реда на ЗЗД. Освен това те не трябва да участват в никакви форми на образование или обучение, включително редовни, вечерни, задочни и дистанционни форми на образование, както и всякакви видове професионални обучения и ключови компетентности. Всички младежите, които проявяват интерес към посочените работни места и отговарят на изброените условия, следва да се обърнат към дирекция "Бюро по труда" в Бургас и да поискат насочване по заявката на Община Бургас по проект "Нова възможност за младежка заетост".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 106
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 115
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 117
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 154
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 129
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.