« септември 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

До дни започва голямото преместване на СУ „Добри Чинтулов” в съседното „Йордан Йовков”

Това съобщи за Грамофона нюз директорът на „Добри Чинтулов” Милена Дренска. „В момента текат ремонти и в двете сгради, а до няколко дни поетапно започваме да пренасяме нещата си”, уточни Дренска. По думите й нанасянето в „Йордан Йовков” ще приключи до 10 септември. „Това е датата и така са уточнени нещата с фирмите, които извършват ремонтните дейности”, допълни директорът на СУ „Добри Чинтулов”. Решението двете учебни заведения да се помещават в една сграда бе единодушно прието от бургаските общински съветници на сесията в края на месец юли. Така Английската гимназия в Бургас ще се премести в бившата вече сграда на Чинтулов и ще се отдели Немската, с която досега деляха една сграда. Грамофона нюз припомня, че недоволни родители от СУ „Добри Чинтулов” протестираха на два пъти срещу предложението за разместването на училищата. С идеята не бяха съгласни и родители на ученици от Английската гимназия, тъй като децата им трябвало да пътуват повече до новата си сграда. Снимка: manager.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Ето как туроператорите могат да кандидатстват за помощта от 10 млн. лв.

  • 20 Сеп 2020
  • 142
Министерството на туризма публикува за запознаване пакета документи с условията за кандидатстване за безвъзмездната финансова помощ от общо 10 млн. лв. за туроператори и туристически агенции .

Екстремна опасност от пожари в седем области на страната

  • 20 Сеп 2020
  • 117
Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии от седем области в страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология (НИМХ).

В Румъния затвориха 300 училища заради коронавируса

  • 20 Сеп 2020
  • 119
Зелен, жълт и червен. Това са трите сценария за действие спрямо заплахата от COVID-19, възприети от румънските власти.

Жертвите на циклона Янос в Гърция вече са две

  • 20 Сеп 2020
  • 119
Двама души загинаха днес при силна буря в централната част на Гърция, наводнила улици и домове, предадоха световните агенции.

БАН показа колекция от миниатюрни книги, някои колкото монета

  • 20 Сеп 2020
  • 118
С изложба на над 350 миниатюрни издания на български и чуждестранни книги Българската академия на науките (БАН) се включи в тазгодишните Европейските дни на наследството, Уникалните издания, някои почти с големината на монета, са експонирани в централната сграда на Академията и предизвикваха голям интерес у посетителите. За по-малките пък има специално детско ателие под мотото „Нарисувай ми… БАН“. „Всяка година Централната библиотека на БАН представя свои издания, уникални сами по себе си. Тази година са показани миниатюрни издания, сред които старопечатни от 1806 г. до 1878 г., представляващи светско и религиозно четиво по своя характер. Показана е и най-старата миниатюрна книга, притежание на академията, която е от 1634 г“, разказа Ангел Петров, куратор на изложбата и библиотекар. Друг интересен екземпляр е тритомното издание на Библиографския институт в Хилдбургхаузен от 1829-1830 г. Има още и много художествени произведения, книги с политически характер, речници и много други. От българските автори миниатюрни издания са показани на Петко Славейков, Никола Вапцаров и други, някои от които преведени на различни езици, включително китайски.