За първи път ще можете да следите на живо регата „Порт Бургас“ от плаваща трибуна

За първи път любителите на този спорт ще имат възможност да проследят гонките от борда на общинския кораб "Анастасия". Специални курсове от 11:00 часа в уикенда (8 и 9 август) ще предлагат морска трибуна към зрелищното състезание на път за остров Света Анастасия. Резервации за двата курса се правят на телефон 0882 004 124 (от 9 до 17 ч. всеки ден) или на ел. поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Събитието е част от месеца на ветроходството в Бургас. Надпреварата за килови яхти клас ORC, IRC, Конрад 25 Р - Международна регата "Порт Бургас", е една от най-старите в България. През последните тридесет години тя се утвърди като едно от най-интересните състезания в националния спортен календар. Чудесните условия за ветроходство в Бургаския залив, с предвидими летни условия и постоянен вятър с източен характер, превърнаха града в любима локация не само за състезателите с големи яхти, но и за тези от олимпийските класове от цял свят. Международна регата "Порт Бургас" се организира от едноименния яхтклуб, а през 2020 година ще се проведе нейното 27-о издание. Проявата е включена в спортния календар на Международната федерация по ветроходство (WORLD SAILING), където тя присъства от 1990 г. За любителите на ветроходството предстоят още две състезания. От 13 до 16 август ще се проведе Бургаска ветроходна седмица - регата "Порт Бургас" за класовете ОПТИМИСТ, ЛАЗЕР 4.7, ЛАЗЕР СТАНДАРТ, ЛАЗЕР РАДИАЛ, 420, 470 И ФИН. От 21 до 23 август тук ще се проведе и Национално първенство на клас ОПТИМИСТ, отново с организатор "Порт Бургас".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 244
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 226
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 236
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 439
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 394
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас